مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

976
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

572
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تخمین و تحلیل تابع تولید نان (نتایج تحقیقات میدانی در شهرهای ارومیه و تهران)

صفحات

 صفحه شروع 116 | صفحه پایان 151

چکیده

 هدف از نگارش مقاله حاضر, تخمین تابع تولید به منظور محاسبه بازدهی نسبت به مقیاس و کارآئی فنی تولید نان برای سال 1379, با استفاده از آمار مقطعی مبتنی بر اطلاعات مأخوذ از پرسشنامه های ویژه نانوائی های چهار نوع نان سنتی, لواش دوار, لواش تنوری, سنگک و بربری در محدوده شهر ارومیه (مرکز استان آذربایجان غربی) و تعداد محدودی از واحدهای نانوائی از انواع نامبرده در شهر تهران بوده است. توابع تولید گوناگون برای انواع مختلف نان تخمین و مناسبترین آنها برای تبیین فنی عوامل تولید نان معلوم گردید و در نتیجه توابع تولید (Leontief) و(Translog)  استفاده شد. نتایج تخمین بیانگر وجود بازدهی ثابت نسبت به مقیاس برای تمامی انواع نانهای مورد بررسی می باشد. کشش تولیدی عامل تولید آرد, 98-99% مورد تخمین است که در مقایسه با کشش تولید 1% عامل تولید نیروی کار انسانی, بیانگر وابستگی کامل تولید نان به وجود عامل تولید آرد است. تولید نهایی منفی نیروی کار در توابع تولید نان لواش تنوری و نان بربری نشانگر عدم استفاده بهینه از عامل کار در تولید این نوع از نانهای مورد بررسی می باشد. کارآئی فنی مورد محاسبه برای نانهای لواش سنتی تنوری و دوار و همچنین سنگک 99% و برای نان بربری به میزان 98% بیانگر این واقعیت است که واحدهای نانوائی مورد مطالعه ازعوامل تولید نان باحداکثر کارآئی فنی استفاده می کنند.  

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    منصوری، مسعود، و آخوندزاده، طاهره. (1380). تخمین و تحلیل تابع تولید نان (نتایج تحقیقات میدانی در شهرهای ارومیه و تهران). پژوهش های رشد و توسعه پایدار (پژوهشهای اقتصادی)، 1(2)، 116-151. SID. https://sid.ir/paper/86637/fa

    Vancouver: کپی

    منصوری مسعود، آخوندزاده طاهره. تخمین و تحلیل تابع تولید نان (نتایج تحقیقات میدانی در شهرهای ارومیه و تهران). پژوهش های رشد و توسعه پایدار (پژوهشهای اقتصادی)[Internet]. 1380؛1(2):116-151. Available from: https://sid.ir/paper/86637/fa

    IEEE: کپی

    مسعود منصوری، و طاهره آخوندزاده، “تخمین و تحلیل تابع تولید نان (نتایج تحقیقات میدانی در شهرهای ارومیه و تهران)،” پژوهش های رشد و توسعه پایدار (پژوهشهای اقتصادی)، vol. 1، no. 2، pp. 116–151، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/86637/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا