مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,229
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

712
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری باقیمانده سموم متداول مصرفی (اندوسولفان و فوزالون) در کنترل سوسک کلرادوی سیب زمینی

صفحات

 صفحه شروع 44 | صفحه پایان 52

چکیده

 در کشور ما همه ساله مقادیر قابل توجهی از انواع حشره کشها برای مبارزه با آفات کشاورزی به مصرف می رسند که قادرند محیط زیست و محصولات کشاورزی را شدیدا آلوده سازند. سموم فسفره به دلیل درجه سمیت بسیار بالا و سموم کلره به دلیل پایداری زیادشان در محیط از جمله آفت کشهای مهم می باشند. این سموم بصورت مستقیم و غیرمستقیم جذب محصولات یا وارد محیط زیست شده و براحتی وارد چرخه غذایی موجودات می شوند. تعیین غلظت بقایای این سموم در محصولات کشاورزی و مقایسه آنها با مقادیر استاندارد جهانی ما را در امر مدیریت صحیح کاربرد آفت کشها یاری خواهد نمود. در تحقیق حاضر, تاثیر غلظتهای مختلف مصرف سم و زمان سمپاشی روی باقیمانده دو سم اندوسولفان (تیودان) و فوزالون (زولون) که دو سم عمده مصرفی در کنترل سوسک کلرادوی سیب زمینی می باشند مورد بررسی قرار گرفتند. روش عمل شامل سه مرحله نمونه برداری, استخراج, تغلیظ و آنالیز بود که آنالیز با دستگاه GC و دتکتورهای FTD و ECD صورت گرفت. با توجه به نتایج آزمایش مشخص گردید که با کاربرد غلظت های مختلف استفاده شده باقیمانده این سموم بالاتر از حد استاندارد نبود. در ضمن مشاهده گردید که بقایای سم فوزالون بیشتر از سم اندوسولفان بود. نتایج آزمایش نشان داد که بین غلظت های مختلف به کار رفته و همچنین زمانهای کاربرد اختلاف معنی داری از نظر باقیمانده سم وجود نداشت. نمونه برداری در دو نوبت با فاصله زمانی یک ماه نشان داد که با گذشت زمان میزان باقیمانده سم 008 ppm. کاهش یافته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ناصحی، فاطمه، نوری فنبلانی، قدیر، ضعیفی زاده، محمد، و شهبازی، حسین. (1385). اندازه گیری باقیمانده سموم متداول مصرفی (اندوسولفان و فوزالون) در کنترل سوسک کلرادوی سیب زمینی. علوم و تکنولوژی محیط زیست، 8(1 (مسلسل 28))، 44-52. SID. https://sid.ir/paper/87451/fa

    Vancouver: کپی

    ناصحی فاطمه، نوری فنبلانی قدیر، ضعیفی زاده محمد، شهبازی حسین. اندازه گیری باقیمانده سموم متداول مصرفی (اندوسولفان و فوزالون) در کنترل سوسک کلرادوی سیب زمینی. علوم و تکنولوژی محیط زیست[Internet]. 1385؛8(1 (مسلسل 28)):44-52. Available from: https://sid.ir/paper/87451/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه ناصحی، قدیر نوری فنبلانی، محمد ضعیفی زاده، و حسین شهبازی، “اندازه گیری باقیمانده سموم متداول مصرفی (اندوسولفان و فوزالون) در کنترل سوسک کلرادوی سیب زمینی،” علوم و تکنولوژی محیط زیست، vol. 8، no. 1 (مسلسل 28)، pp. 44–52، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/87451/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا