مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,258
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

326
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر حذف هورمون اتیلن با استفاده از نانوزئولیت های پوشش داده شده با پرمنگنات پتاسیم بر افزایش عمر انبارمانی و خصوصیات کیفی کاهوی سالادی و کلم چینی

صفحات

 صفحه شروع 188 | صفحه پایان 197

چکیده

 اتیلن در فساد میوه ها و سبزی های برگی عامل موثری می باشد. به منظور بررسی اثر کاهش اتیلن بر عمر انبارمانی کاهوی سالادی و کلم چینی, آزمایشی به صورت فاکتوریل با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در 4 تکرار با 2 عامل نوع سبزی برگی (کاهو یا کلم) و دستگاه حاوی گرانول های نانوجاذب اجرا شد. تیمارها شامل حضور دستگاه جاذب در کلم چینی و یا کاهوی سالادی و تیمارهای شاهد بود. برای اندازه گیری صفات درصد افت وزنی, سفتی بافت, pH, رنگ و ارزیابی کیفیت ظاهری, در مدت 21 روز نگهداری در سردخانه, نمونه برداری از آن ها در لحظه صفر و در دوره های 7 روزه انجام شد. نتایج نشان دادند که استفاده از دستگاه حاوی نانوجاذب, بر خصوصیات کیفی مورد بررسی کاهو و کلم, تاثیر معنی دار داشت. مقایسه میانگین ها نشان داد که در کلم چینی, پس از 21 روز انبارمانی, بیشترین سفتی بافت (208.83N), پایین ترین میزان کاهش وزن (2.945 درصد), پایین ترین(6.42) pH , بالاترین شفافیت رنگ (63.21 درصد), بالاترین خلوص رنگ (27.89), پایین ترین زاویه فام (65.2), بالاترین شاخص کیفیت قابل رویت (3) و پایین ترین قهوه ای شدگی بافت آوندی محل برش (3.83), مربوط به تیمار حضور دستگاه جاذب بود. در کاهوی سالادی نیز, بیشترین سفتی بافت (144.3N), پایین ترین میزان کاهش وزن (4.13 درصد), پایین ترین(6.43) pH , بالاترین شفافیت رنگ (65.61 درصد), بالاترین خلوص رنگ (28.72), پایین ترین زاویه فام (65.42), بالاترین شاخص کیفیت قابل رویت (2.33) و پایین ترین قهوه ای شدگی بافت آوندی محل برش (3), مربوط به تیمار حضور دستگاه جاذب بود. بنابراین حضور نانوجاذب ها از کاهش وزن, پلاسیدگی (کاهش سفتی بافت), کاهش شفافیت و خلوص رنگ, فساد و کاهش کیفیت ظاهری, در کاهو و کلم جلوگیری نموده و سبب افزایش عمر انبارمانی این سبزی های برگی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی، یوسف، قره یاضی، بهزاد، عمادپور، معصومه، و عمرانی، آزاد. (1387). تاثیر حذف هورمون اتیلن با استفاده از نانوزئولیت های پوشش داده شده با پرمنگنات پتاسیم بر افزایش عمر انبارمانی و خصوصیات کیفی کاهوی سالادی و کلم چینی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 15(6)، 188-197. SID. https://sid.ir/paper/8940/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی یوسف، قره یاضی بهزاد، عمادپور معصومه، عمرانی آزاد. تاثیر حذف هورمون اتیلن با استفاده از نانوزئولیت های پوشش داده شده با پرمنگنات پتاسیم بر افزایش عمر انبارمانی و خصوصیات کیفی کاهوی سالادی و کلم چینی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1387؛15(6):188-197. Available from: https://sid.ir/paper/8940/fa

    IEEE: کپی

    یوسف رضایی، بهزاد قره یاضی، معصومه عمادپور، و آزاد عمرانی، “تاثیر حذف هورمون اتیلن با استفاده از نانوزئولیت های پوشش داده شده با پرمنگنات پتاسیم بر افزایش عمر انبارمانی و خصوصیات کیفی کاهوی سالادی و کلم چینی،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 15، no. 6، pp. 188–197، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8940/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button