Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

933
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

522
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی نوسانات یخبندان و کاربرد نتایج آن در بازدهی محصولات آجیلی شهرستان اهر

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 51

چکیده

 تحقیق حاضر با هدف مطالعه نوسانات یخبندان و کاربرد نتایج آن در بازدهی محصولات آجیلی شهرستان اهر و با فرض اینکه میوه های آجیلی شهرستان اهر تحت تاثیر یخبندان خسارات سنگینی را متحمل می شوند, آغاز شد. پس از استخراج شاخص های یخبندان, داده ها با تقویم ژولیوسی روز شمار و در چهار آستانه دمایی طبقه بندی شد. بعد از اثبات نرمال بودن داده ها, و با توجه به پارامتریک بودن داده ها, با روش پیرسون, همبستگی عملکرد انواع محصولات آجیلی اهر با یخبندان های بهاره و پاییزه در چهار آستانه دمایی A, B, C و D و با توجه به معناداری این آزمون (P-Value<0.05) اثبات و نتایج زیر برای انواع محصولات حاصل شد. در میزان عملکرد محصول انگور اهر آخرین یخبندان بهاره در آستانه B با بالاترین میزان همبستگی نسبت به سایر شاخص ها نقشی تعیین کننده دارد. هر اندازه آخرین یخبندان بهاره در این آستانه زودتر اتفاق بیافتد, عملکرد محصول انگور کمتر خواهد شد. تاثیر  یخبندان های بهاره در میزان عملکرد گردو بیشتر از یخبندان های پاییزه بوده است. با در نظر گرفتن همبستگی معنادار و معکوس عملکرد انواع محصولات با تعداد روزهای یخبندان, نتیجه می شود که پدیده یخبندان در اهر یکی از پدیده های اقلیمی موثر بر نوسانات تولیدات آجیلی است. با افزایش تعداد روزهای یخبندان عملکرد کلیه محصولات آجیلی اهر کاهش می یابد. از لحاظ کاهش عملکرد انواع توت درختی در رده اول و گردو, انگور, بادام در رده های بعدی قرار می گیرند. کار تحقیق با محاسبه حدود اطمینان در سطح %95 در تمامی آستانه ها و برای همه محصولات آجیلی شهرستان اهر با لحاظ نمودن متغیر کنترل محاسبه و نتایج مناسبی حاصل و بر این اساس پیشنهاداتی ارایه شد. در شهرستان اهر میزان تولید تنها با نوسانات روز شمارهای یخبندان و طول دوره های رشد و یخبندان محدود نمی شود و باید به نقش سایر عوامل موثر یا محدود کننده در تولید نیز توجه نمود. 

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سلیمان پور، رقیه، و جلالی، مسعود. (1389). بررسی نوسانات یخبندان و کاربرد نتایج آن در بازدهی محصولات آجیلی شهرستان اهر. فضای جغرافیایی، 10(32)، 29-51. SID. https://sid.ir/paper/91623/fa

    Vancouver: کپی

    سلیمان پور رقیه، جلالی مسعود. بررسی نوسانات یخبندان و کاربرد نتایج آن در بازدهی محصولات آجیلی شهرستان اهر. فضای جغرافیایی[Internet]. 1389؛10(32):29-51. Available from: https://sid.ir/paper/91623/fa

    IEEE: کپی

    رقیه سلیمان پور، و مسعود جلالی، “بررسی نوسانات یخبندان و کاربرد نتایج آن در بازدهی محصولات آجیلی شهرستان اهر،” فضای جغرافیایی، vol. 10، no. 32، pp. 29–51، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/91623/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا