مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

994
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

760
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر میزان چربی شیر بر رشد و فعالیت باکتری های آغازگر و کیفیت ماست

صفحات

 صفحه شروع 164 | صفحه پایان 173

چکیده

 اثر میزان چربی شیر در سطوح 2.5, 1 و 4 درصد بر رشد و فعالیت باکتری های آغازگر در طی زمان تخمیر و خصوصیات بافتی و حسی نمونه های ماست با ماده جامد کل 11 درصد بررسی شد. صفات مورد بررسی در حین تخمیر شامل pH, اسیدیته و تعداد باکتری های آغازگر (استرپتوکوکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس بولگاریکوس) و صفات مورد بررسی در محصول نهایی, شامل درصد آب اندازی و ارزیابی حسی بودند. آزمایش ها در سه تکرار و تجزیه و تحلیل داده ها در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی انجام گرفت. بررسی آماری نتایج نشان داد که با افزایش سطح چربی از 1 به 4 درصد, pH نمونه های ماست از 4.07 به 4.44 افزایش و اسیدیته از 0.8 به 0.66 کاهش یافته است. افزایش درصد چربی باعث تحریک رشد استرپتوکوکوس ترموفیلوس شده به طوری که با افزایش سطح چربی از 1 به 4 درصد تعداد این باکتری از 226´106cfu/ml به 395´106cfu/ml افزایش یافت, در حالی که میزان چربی اثر مشخصی بر رشد باکتری دیگر (لاکتوباسیلوس بولگاریکوس) نداشت. افزایش درصد چربی از 1 به 4 درصد باعث کاهش آب اندازی محصول از 36 به 27 درصد شده ولی میزان پذیرش حسی محصول نهایی را کاهش داد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مظاهری تهرانی، مصطفی، مهدیان، الهام، و کاراژیان، رضا. (1385). اثر میزان چربی شیر بر رشد و فعالیت باکتری های آغازگر و کیفیت ماست. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 13(6)، 164-173. SID. https://sid.ir/paper/9165/fa

    Vancouver: کپی

    مظاهری تهرانی مصطفی، مهدیان الهام، کاراژیان رضا. اثر میزان چربی شیر بر رشد و فعالیت باکتری های آغازگر و کیفیت ماست. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1385؛13(6):164-173. Available from: https://sid.ir/paper/9165/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی مظاهری تهرانی، الهام مهدیان، و رضا کاراژیان، “اثر میزان چربی شیر بر رشد و فعالیت باکتری های آغازگر و کیفیت ماست،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 13، no. 6، pp. 164–173، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9165/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button