مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,167
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

595
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات افزودن کاه گندم و ملاس بر خواص سیلویی بقایای زراعت باقلا

صفحات

 صفحه شروع 76 | صفحه پایان 81

چکیده

 به منظور بررسی اثرات افزودن ملاس چغندرقند و کاه گندم بر خواص سیلویی بقایای زراعت باقلا و قابلیت هضم آن, دو آزمایش انجام شد. در آزمایش اول, ابتدا نسبت های مختلف بقایای زراعت باقلا و کاه گندم خرد شده به همراه سه سطح ملاس (3, 6 و 9 درصد) مخلوط گردید, به طوری که ماده خشک مواد سیلویی در سه سطح (35, 30 و 25 درصد) قرار گرفت. سپس مواد خوراکی در سطل های پلاستیکی استوانه ای درب دار فشرده و ذخیره گردید. مخزن سیلوها (سطل های پلاستیکی) در سه زمان 40, 80 و 120 روزگی باز شده و مواد سیلو شده به روش ظاهری و شیمیایی مورد ارزش یابی قرار گرفتند. در آزمایش دوم, قابلیت هضم ظاهری سیلاژها به روش درون تنی (In vivo) با استفاده از 4 راس گوسفند نر بالغ نژاد دالاق تعیین گردید. نتایج آزمایش نشان داد که افزودن ملاس به میزان 3 و 6 درصد باعث کاهش معنی داری بر غلظت ازت آمونیاکی, نسبت ازت کل به ازت آمونیاکی و عدد pH مواد سیلویی شده (P<0.05) ولی سطح 9 درصد ملاس تاثیر معنی داری بر فاکتورهای فوق نداشت. بیشترین نمره ارزیابی ظاهری مربوط به تیمار حاوی 6 درصد ملاس, 30 درصد ماده خشک و مدت زمان نگهداری 80 روز بود (P<0.05). میزان pH مواد سیلویی شده یا افزایش مدت زمان نگهداری افزایش یافته و تفاوت بین تیمارها در این پارامتر معنی دار بود (P<0.05). قابلیت هضم ماده خشک, ماده آلی, پروتئین خام, چربی خام, دیواره سلولی بدون همی سلولز, NFE و مجموع مواد مغذی قابل هشم بقایای سیلاژ باقلا به ترتیب برابر 34/42, 05/43, 00/47, 50/46, 19/35, 98/44 و 13/41 درصد بود. به طور کلی سیلو نمودن بقایای زراعت باقلا حاوی 6 درصد ملاس و 30 درصد ماده خشک به مدت 80 روز دارای بهترین کیفیت از حیث پارامترهای اندازه گیری شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پاسندی، محمد، تربتی نژاد، نورمحمد، غلامی، حسین، و اخوت، محمدحسین. (1388). بررسی اثرات افزودن کاه گندم و ملاس بر خواص سیلویی بقایای زراعت باقلا. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 16(1)، 76-81. SID. https://sid.ir/paper/9370/fa

    Vancouver: کپی

    پاسندی محمد، تربتی نژاد نورمحمد، غلامی حسین، اخوت محمدحسین. بررسی اثرات افزودن کاه گندم و ملاس بر خواص سیلویی بقایای زراعت باقلا. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1388؛16(1):76-81. Available from: https://sid.ir/paper/9370/fa

    IEEE: کپی

    محمد پاسندی، نورمحمد تربتی نژاد، حسین غلامی، و محمدحسین اخوت، “بررسی اثرات افزودن کاه گندم و ملاس بر خواص سیلویی بقایای زراعت باقلا،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 16، no. 1، pp. 76–81، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9370/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button