Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,599
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

585
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

6

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ارزش غذایی شش گونه از گیاهان مرتعی در منطقه یکه چنار مراوه تپه (استان گلستان)

صفحات

 صفحه شروع 131 | صفحه پایان 149

چکیده

 به منظور تعیین ترکیبات شیمیایی و ارزش غذایی گیاهان مرتعی غالب یکه چنار, از شش گونه مرتعی یونجه معمولی Medicago sativa , اسپرس معمولی Onobrychis sativa, یونجه گل زرد polymorpha Medicago, جو پیازدار Hordeum bulbosum. چمن پیازدار poa bulbosa و علف باغ Dactylic glomerata در سه مرحله فنولوژیکی (رشد رویشی, اوایل گلدهی, گلدهی کامل) نمونه برداری به عمل آمد. نمونه ها در شرایط سایه خشک و درصد ماده خشک آنها محاسبه گردید. سپس نمونه ها با آسیاب برقی (مولینکس) خرد شدند و طبق روش AOAC مورد تجزیه شیمیایی قرار گرفتند. اطلاعات به دست آمده از آزمایشگاه با استفاده از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی تجزیه و تحلیل گردید. نتایج تجزیه شیمیایی نشان داد که در بین گونه های مورد مطالعه یونجه گل زرد در هر سه مرحله فنولوژیکی بیشترین مقادیر پروتئین خام 50/15%-81/20%, خاکستر خام 67/17% -53/14%, TDN و 79/70%-60/32%, کلسیم 32/1% -18/1% انرژی قابل هضم 39/2 تا 02/3 مگاکالری در کیلوگرم و در کمترین مقادیر الیاف خام 28% - 67/15%, الیاف غیر محلول در شوینده اسیدی 33/31% - 33/22%, الیاف غیر محلول در شوینده خنثی 33/45% - 66/31% و انرژی خام 3/4 تا 57/3 مگاکالری در کیلوگرم را داشت. بیشترین مقادیر الیافت خام 33/39% - 66/32%, الیاف غیر محلول در شوینده اسیدی 66/50% - 33/39%, الیاف غیر محلول در شوینده خنثی 66/69% - 66/54%, فسفر 3/0 تا 36/0 درصد و کمترین مقادیر پروتئین خام 54/13%-37/7%, TDN و51/12%-08/38% و انرژی قابل هضم 77/1 تا 08/2 مگاکالری در کیلوگرم در هر سه مرحله فنولوژیکی مربوط به گونه علف باغ بود. یونجه معمولی در هر سه مرحله فنولوژیکی بیشترین مقدار انرژی خام 95/3 تا 28/4 مگاکالری در کیلوگرم را بین گونه های مورد مطالعه به خود اختصاص داده است. با افزایش سن گیاه مقدار پروتئین خام, چربی خام, ماده خشک قابل هضم, انرژی قابل هضم و انرژی قابل متابولیسم کاهش ولی مقدار الیاف خام, NDF,ADF افزایش یافت.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیرمردی، حمزه علی، بلداجی، فتح اله، مصداقی، منصور، و چمنی، عبداله. (1382). تعیین ارزش غذایی شش گونه از گیاهان مرتعی در منطقه یکه چنار مراوه تپه (استان گلستان). علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 10(1)، 131-149. SID. https://sid.ir/paper/9393/fa

    Vancouver: کپی

    شیرمردی حمزه علی، بلداجی فتح اله، مصداقی منصور، چمنی عبداله. تعیین ارزش غذایی شش گونه از گیاهان مرتعی در منطقه یکه چنار مراوه تپه (استان گلستان). علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1382؛10(1):131-149. Available from: https://sid.ir/paper/9393/fa

    IEEE: کپی

    حمزه علی شیرمردی، فتح اله بلداجی، منصور مصداقی، و عبداله چمنی، “تعیین ارزش غذایی شش گونه از گیاهان مرتعی در منطقه یکه چنار مراوه تپه (استان گلستان)،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 10، no. 1، pp. 131–149، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9393/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا