مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,121
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

546
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

رویش بذر و رشد اولیه دانهال پنج پایه مختلف مرکبات در سطوح مختلف شوری

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 43

چکیده

 رویش بذر و رشد اولیه پنج پایه مرکبات به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در 10 تکرار مورد بررسی قرار گرفت. بذور ظاهرا سالم پایه های مورد استفاده (بکرایی, لیموی ولکامریانا, نارنج, لیمو شیرین و لیمو آب) پس از ضدعفونی باکلراکس در گلدان های 2 لیتری حاوی شن کوارتز استریل, به تعداد 10 عدد در هر گلدان در شرایط گلخانه کشت گردید و تحت تنش شوری با غلظت های صفر, 20, 40 و 60 میلی مولار کلرید سدیم همراه با محلول غذایی یک دهم غلظت هوگلند به مدت 70 روز قرار گرفت. ظاهر شدن دانهال در سطح گلدان شاخص رویش بذر بود, که تعداد آنها روزانه آمار برداری شد. پس از انقضای مدت آزمایش, طول قسمت هوایی, قطر طوقه, وزن تر و خشک کل گیاه, ساقه و ریشه و نسبت وزن ساقه به ریشه اندازه گیری شد. با استفاده از اطلاعات مربوط به رویش بذر, تعداد روزهای لازم برای رسیدن به اولین دانهال, تعداد روزهای لازم برای رسیدن به رویش 50 درصد از بذرها, درصد نهایی رویش بذر و درصد دانهال های سالم مانده تا پایان آزمایش محاسبه گردید. نتیجه آزمایش نشان داد که ارقام مورد آزمایش در کلیه شاخص های مورد اندازه گیری با هم اختلاف داشته و این شاخص ها تحت تاثیر تنش شوری قرار می گیرند و میزان عکس العمل بسته به نوع گونه و سطح شوری مورد استفاده متفاوت است. در این آزمایش خصوصیات رویش بذر ارقام مورد آزمایش تا سطح شوری 20 مولار, به مقدار کمی تحت تاثیر قرار گرفت, لیکن با افزایش سطح شوری, میزان تاثیر خیلی زیاد بود. به عنوان نتیجه گیری کلی, در مرحله رویش بذر تحت شرایط شوری, بکرائی مقاوم ترین و لیمو آب, نارنج معمولی, لیمو شیرین و ولکامریانا در رده های بعدی قرار داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابوطالبی جهرمی، عبدالحسین، تفضلی بندری، عنایت اله، و خلدبرین، بهمن. (1385). رویش بذر و رشد اولیه دانهال پنج پایه مختلف مرکبات در سطوح مختلف شوری . علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 13(2)، 35-43. SID. https://sid.ir/paper/9408/fa

    Vancouver: کپی

    ابوطالبی جهرمی عبدالحسین، تفضلی بندری عنایت اله، خلدبرین بهمن. رویش بذر و رشد اولیه دانهال پنج پایه مختلف مرکبات در سطوح مختلف شوری . علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1385؛13(2):35-43. Available from: https://sid.ir/paper/9408/fa

    IEEE: کپی

    عبدالحسین ابوطالبی جهرمی، عنایت اله تفضلی بندری، و بهمن خلدبرین، “رویش بذر و رشد اولیه دانهال پنج پایه مختلف مرکبات در سطوح مختلف شوری ،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 13، no. 2، pp. 35–43، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9408/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button