مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

294
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

583
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ازن دهی بر ویژگی های شیمیایی، میکروبی و حسی آرد برنج

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 46

چکیده

 مقدمه: هدف از این پژوهش, دستیابی به شرایطی بهینه با استفاده از گاز ازن برای حفظ یا بهبود کیفیت و کاهش آلودگی میکروبی آرد برنج می باشد. مواد و روش ها: در این تحقیق, میزان (شدت) گاز ازن تزریق شده در سه سطح 10, 20 و 30 گرم بر ساعت و زمان در معرض قرارگیری در دو سطح 15 و 30 دقیقه (تیمار ازن دهی) بررسی شد. بعد از اتمام عمل ازن دهی, نمونه ها در دمای اتاق طی مدت 60 روز بررسی شدند. یافته ها: نتایج نشان داد که ازن گازی در غلظت ها و زمان های القای مورد آزمون بر میزان رطوبت نمونه ها تاثیر معنی دار نداشت (05/0p>). ولی بر pH و عدد پراکسید آردهای برنج اثر معنی داری نشان داد (05/0p<). کلی فرم ها تنها در نمونه شاهد قابل شناسایی و شمارش بودند و در سایر تیمارها, منفی گزارش شدند. افزایش غلظت ازن باعث کاهش معنی دار شمارش کلی میکروارگانیسم ها و نیز کپک و مخمر در نمونه های آرد برنج شد (05/0p<). در تمامی زمان ها کمترین مقدار شمارش شده میکروارگانیسم ها در نمونه تیمار شده با ازن گازی با غلظت 30 گرم بر ساعت بود. مقبولیت کلی نمونه شاهد نسبت به سایر نمونه ها بیشتر بود که این تفاوت در غلظت 20 و 30 گرم بر ساعت گاز ازن معنی دار بود (05/0p<). نتیجه گیری: به طور کلی بهترین نمونه از لحاظ ویژگی های شیمیایی, میکروبی و حسی در بین تیمارهای آرد برنج, متعلق به تیمار 10 گرم/ ساعت و 15 دقیقه بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ارونقی، منا، و جوادی، افشین. (1400). اثر ازن دهی بر ویژگی های شیمیایی, میکروبی و حسی آرد برنج. علوم غذایی و تغذیه، 18(2 (پیاپی 70) )، 35-46. SID. https://sid.ir/paper/950943/fa

    Vancouver: کپی

    ارونقی منا، جوادی افشین. اثر ازن دهی بر ویژگی های شیمیایی, میکروبی و حسی آرد برنج. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1400؛18(2 (پیاپی 70) ):35-46. Available from: https://sid.ir/paper/950943/fa

    IEEE: کپی

    منا ارونقی، و افشین جوادی، “اثر ازن دهی بر ویژگی های شیمیایی, میکروبی و حسی آرد برنج،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 18، no. 2 (پیاپی 70) ، pp. 35–46، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/950943/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button