مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

633
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

640
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی شرایط استخراج پکتین از برگ گیاه آلوئه ورا

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 114

کلیدواژه

درجه استریفیکاسیون (DE)Q1

چکیده

 مقدمه: ژل آلویه و را کاربردهای فراوانی در صنایع دارویی و غذایی دارد. برگ گیاه آلویه ورا که دارای مواد با ارزشی مانند پکتین است هنگام استحصال ژل از گیاه آلویه ورا بعنوان فرآورده جانبی دور ریخته می شود. استخراج پکتین از محصولات جانبی گیاه آلویه ورا, می تواند هم از جنبه اقتصادی و هم زیست محیطی سودمند باشد. مواد و روش ها: در این تحقیق تاثیر دما (35, 65 و 95), زمان (40, 120 و 200) و pH (1, 2 و3), بر میزان بازدهی, درصد گالاکتورونیک اسید و درجه استریفیکاسیون و پایداری امولسیون پکتین استخراج شده از برگ گیاه آلویه ورا و بهینه سازی شرایط استخراج مورد بررسی قرار گرفت. جهت بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی پکتین بدست آمده آزمون های پایداری امولسیون و FT-IR انجام گردید. یافته ها: مطابق با نتایج, بالاترین بازدهی استخراج از برگ آلویه ورا, 9/6 درصد در دمای 95 درجه سانتی گراد, زمان 120 دقیقه و pH 1 مشاهده گردید. بالاترین میزان درصد گالاکتورونیک اسید پکتین استخراجی از برگ آلویه ورا, 48/78 درصد در شرایط دمای 65 درجه سانتی گراد, زمان 200 دقیقه و pH 1 مشاهده گردید. بالاترین درجه استریفیکاسیون پکتین از برگ آلویه ورا, 410/53 درصد در شرایط دمای 35 درجه سانتی گراد, زمان 120 دقیقه و pH برابر 00/3 بود. بیشترین پایداری امولسیون پکتین حاصل از برگ آلویه ورا در دمای 4 درجه سانتی گراد در روز اول تولید, به مراتب بیشتر از دمای 23 درجه سانتی گراد بوده است. نتایج FT-IR نیز نشان داد که جذب قوی در ناحیه 1-cm3200-3500 در نمونه پکتین استخراج شده مربوط به لرزش داخل و خارج سلولی باند هیدروژنی در پلیمر گالاکتورونیک اسید بوده است. پکتین استخراج شده از برگ آلویه ورا با وزن مولکولی 127 کیلودالتون پس از 30 روز نگهداری در دمای 4 و 23 درجه سانتی گراد به ترتیب دارای پایداری امولسیفایری 75 و 63 درصد بود. نتیجه گیری: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد می توان پکتین استخراج شده از ضایعات برگ گیاه آلویه ورا را به عنوان یک منبع پکتین قابل عرضه به بازار معرفی نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ناطقی، لیلا. (1400). بهینه سازی شرایط استخراج پکتین از برگ گیاه آلوئه ورا. علوم غذایی و تغذیه، 18(4 (پیاپی 72) )، 95-114. SID. https://sid.ir/paper/950959/fa

    Vancouver: کپی

    ناطقی لیلا. بهینه سازی شرایط استخراج پکتین از برگ گیاه آلوئه ورا. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1400؛18(4 (پیاپی 72) ):95-114. Available from: https://sid.ir/paper/950959/fa

    IEEE: کپی

    لیلا ناطقی، “بهینه سازی شرایط استخراج پکتین از برگ گیاه آلوئه ورا،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 18، no. 4 (پیاپی 72) ، pp. 95–114، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/950959/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button