مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

187
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

550
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پوشش دهی فعال با کربوکسی متیل سلولز و کتیرا حاوی عصاره میخک بر برخی ویژگی های کیفی تخم مرغ در طول دوره نگهداری

صفحات

 صفحه شروع 121 | صفحه پایان 131

چکیده

 مقدمه: در میان مواد غذایی تخم مرغ به علت داشتن میزان پروتئین بالا, اسیدهای آمینه ضروری و ویتامین های محلول در چربی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در تخم مرغ مقداری آب و گاز دی اکسید کربن وجود دارد که موجب حفظ کیفیت و تازگی تخم مرغ می شوند. این دو طی دوره نگهداری تخم مرغ, از منافذ موجود در پوسته خارج شده, به این ترتیب کیفیت تخم مرغ اُفت می کند. یکی از روش های کاهش میزان خروج این دو جز, مسدود کردن منافذ موجود در پوسته با پوشش های بیوپلیمری مقاوم به رطوبت است. مواد و روش ها: در این پژوهش, تاثیر پوشش دهی با بیوپلیمر کربوکسی متیل سلولز به همراه کتیرا حاوی عصاره میخک, بر روی ویژگی های داخلی (درصد کاهش وزن, pH و شاخص های هاو و زرده) و مقاومت پوسته تخم مرغ در دمای 25 درجه سلسیوس در طی 30 روز نگهداری مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: بررسی نتایج از نظر ویژگی های داخلی نشان دهنده وجود اختلاف معنی داری (05/0P<) بین تیمارهای تحت بررسی با نمونه شاهد بود و بهترین غلظت جهت تولید مناسب ترین فرمولاسیون بر اساس کمینه سازی درصد کاهش وزن, شاخص هاو و شاخص زرده, pH آلبومین غلظت 5/1 درصد کربوکسی متیل سلولز, 5/1 درصد کتیرا و 10 درصد عصاره میخک تعیین گردید. نتیجه گیری: نتایج بیانگر این بود که پوشش دهی تاثیر شایانی بر حفظ کیفیت داخلی و افزایش مقاومت پوسته تخم مرغ داشت و ماندگاری را در دمای اتاق بین سه تا چهار هفته افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رودشتیان، رها، شعبانی، شاهرخ، و اسدی، غلامحسن. (1400). تاثیر پوشش دهی فعال با کربوکسی متیل سلولز و کتیرا حاوی عصاره میخک بر برخی ویژگی های کیفی تخم مرغ در طول دوره نگهداری. علوم غذایی و تغذیه، 18(2 (پیاپی 70) )، 121-131. SID. https://sid.ir/paper/951241/fa

    Vancouver: کپی

    رودشتیان رها، شعبانی شاهرخ، اسدی غلامحسن. تاثیر پوشش دهی فعال با کربوکسی متیل سلولز و کتیرا حاوی عصاره میخک بر برخی ویژگی های کیفی تخم مرغ در طول دوره نگهداری. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1400؛18(2 (پیاپی 70) ):121-131. Available from: https://sid.ir/paper/951241/fa

    IEEE: کپی

    رها رودشتیان، شاهرخ شعبانی، و غلامحسن اسدی، “تاثیر پوشش دهی فعال با کربوکسی متیل سلولز و کتیرا حاوی عصاره میخک بر برخی ویژگی های کیفی تخم مرغ در طول دوره نگهداری،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 18، no. 2 (پیاپی 70) ، pp. 121–131، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/951241/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button