مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

220
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

498
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر گیاه کرفس کوهی بر بیان ژن SREBP-1C در رت های مبتلا به کبد چرب و رت های سالم

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 32

چکیده

 زمینه و هدف: تحقیقات نشان داده گیاه کرفس باعث کاهش سطح لیپوپروتیین با چگالی کم می شود. با توجه به آمار فزاینده مبتلا به کبد چرب در این مطالعه برآن شدیم تا به بررسی اثر عصاره کرفس کوهی بر بیان ژن SREBP-1C در موش های چاق مبتلا به کبد چرب بپردازیم. مواد و روش کار: در تحقیق حاضر 24 سر رت به چهار گروه کنترل, کنترل منفی, تیمار و تیمار دوم تقسیم شدند. به دو گروه تیمار به ترتیب عصاره کرفس 400 و 800 میلی لیتر بر کیلوگرم را به صورت گاواژ دریافت کردند. رت ها با کلروفرم بیهوش شدند و پس از تشریح, بافت کبد رت ها جمع آوری شد. سپس استخراج RNA و سنتز cDNA انجام شد. در نهایت بیان ژن SREBP-1C با استفاده از تکنیکRT-PCR Real timeانجام شد و آنالیزهای مربوطه صورت گرفت. نتایج: در تحقیق حاضر نتایج حاکی از آن بود که عصاره کرفس کوهی با دوز 800 میلی گرم/کیلوگرم می تواند باعث کاهش بیشتر بیان ژن SREBP-1C نسبت به دوز400 میلی گرم/کیلوگرم در رت های مبتلا به کبد چرب شود, این کاهش بیان از نظر آماری نسبت به گروه بیمار معنادار است (05/0p<). نتایج تست های بیوشیمیایی بهبود کبد را در رت های تیمار شده با دوز 800 میلی گرم/کیلوگرم تایید می کند. بحث و نتیجه گیری: به نظر می رسد عصاره کرفس کوهی به دلیل داشتن فلانویید نارینجین سبب کاهش بیان ژن SREBP-1C می شود که این ژن نقش مهمی در بیوژنز کلسترول, اسیدهای چرب و تری گلیسیریدها دارد. در صورت تایید در مطالعات وسیع تر می تواند به عنوان یک هدف درمانی در بیماری کبد چرب مطرح باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حق شناس، زهرا، و ضیا جهرمی، نوشا. (1400). مقایسه اثر گیاه کرفس کوهی بر بیان ژن SREBP-1C در رت های مبتلا به کبد چرب و رت های سالم. مجله دانشگاه علوم پزشکی پارس (دانشگاه علوم پزشکی جهرم)، 19(2 )، 23-32. SID. https://sid.ir/paper/952924/fa

    Vancouver: کپی

    حق شناس زهرا، ضیا جهرمی نوشا. مقایسه اثر گیاه کرفس کوهی بر بیان ژن SREBP-1C در رت های مبتلا به کبد چرب و رت های سالم. مجله دانشگاه علوم پزشکی پارس (دانشگاه علوم پزشکی جهرم)[Internet]. 1400؛19(2 ):23-32. Available from: https://sid.ir/paper/952924/fa

    IEEE: کپی

    زهرا حق شناس، و نوشا ضیا جهرمی، “مقایسه اثر گیاه کرفس کوهی بر بیان ژن SREBP-1C در رت های مبتلا به کبد چرب و رت های سالم،” مجله دانشگاه علوم پزشکی پارس (دانشگاه علوم پزشکی جهرم)، vol. 19، no. 2 ، pp. 23–32، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/952924/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button