مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

194
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

484
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر عصاره مرزه بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و میکروبی ماست پروبیوتیک کم کالری

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 13

چکیده

 مقدمه در سال های اخیر خواص گیاه مرزه به عنوان یک گیاه ضدویروسی, ضدالتهاب, ضد باکتری, ضد قارچی, ضد اسپاسم, تقویت کننده معده, کاهش درد و درمان بیماری های عفونی و تسهیل کننده هضم به اثبات رسیده است. مواد و روش ها در این مطالعه اثر افزودن عصاره حاصل از گیاه مرزه به ترتیب در سه سطح 0/1 و 0/08 و 0/09 درصد در سه تکرار بر فعالیت آنتی اکسیدانی, ترکیبات فنولی و زنده مانی باکتری های بیفیدو باکتریوم بیفیدوم و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در ماست کم کالری مورد بررسی قرار گرفت. تغییرات آن در طی 21 روز نگهداری با نمونه شاهد مقایسه گردید. یافته ها نتایج حاصل نشان داد, تعداد لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در همه نمونه های ماست طی روزهای اول تا چهاردهم پس از تولید افزایش و سپس از روز چهاردهم تا بیست و یکم پس از تولید کاهش قابل توجه می یابند. بیشترین تعداد لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در ماست پروبیوتیک حاوی 0/09 عصاره و سپس در مراتب بعدی 0/1, 0/08 و شاهد گزارش شد. نتایج فعالیت آنتی اکسیدانی نشان داد در کل دوره نگهداری بیشترین میزان فعالیت آنتی اکسیدانی متعلق به نمونه ماست حاوی 1/0 عصاره مرزه بود. مقدار ترکیبات فنولی با افزایش مدت زمان ماندگاری تا روز چهاردهم کاهش معنی دار نداشت ولی با گذشت زمان تا روز بیست و یکم تفاوت, معنی دار شد. نتیجه گیری نتایج نشان داد می توان از عصاره مرزه به عنوان یک عصاره عمل گرا در ماست پروبیوتیک استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوذری، فائزه، مرتضوی، سیدعلی، شریفی، اکرم، و کارگذار، الهه. (1398). بررسی تأثیر عصاره مرزه بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و میکروبی ماست پروبیوتیک کم کالری. دانشکده علوم پزشکی نیشابور، 7(1 (پیاپی 22) )، 1-13. SID. https://sid.ir/paper/954043/fa

    Vancouver: کپی

    نوذری فائزه، مرتضوی سیدعلی، شریفی اکرم، کارگذار الهه. بررسی تأثیر عصاره مرزه بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و میکروبی ماست پروبیوتیک کم کالری. دانشکده علوم پزشکی نیشابور[Internet]. 1398؛7(1 (پیاپی 22) ):1-13. Available from: https://sid.ir/paper/954043/fa

    IEEE: کپی

    فائزه نوذری، سیدعلی مرتضوی، اکرم شریفی، و الهه کارگذار، “بررسی تأثیر عصاره مرزه بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و میکروبی ماست پروبیوتیک کم کالری،” دانشکده علوم پزشکی نیشابور، vol. 7، no. 1 (پیاپی 22) ، pp. 1–13، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/954043/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button