مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

199
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

67
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فنوتیپی و مولکولی تولید بتالاکتامازهای وسیع الطیف (ESBLs) بین سویه-های اشریشیاکلی جدا شده از مواد غذایی در همدان

صفحات

 صفحه شروع 70 | صفحه پایان 81

کلیدواژه

بتا لاکتامازهای وسیع الطیف (ESBLs)Q1
PCRQ2

چکیده

 مقدمه یکی از دلایل بروز مقاومت دارویی در ایزوله های اشریشیاکلی تولید آنزیم های وسیع الطیف می باشد. استفاده گسترده از آنتی بیوتیک ها در صنعت کشاورزی و دامپروری, افزایش روزافزون مقاومت آنتی بیوتیکی را به همراه داشته است. لذا هدف از این پژوهش, بررسی فنوتیپی و مولکولی تولید بتالاکتامازهای وسیع الطیف (ESBLs) در بین سویه های اشریشیاکلی جدا شده از مواد غذایی می باشد. مواد و روش ها این مطالعه به صورت توصیفی-مقطعی بر روی 93 ایزوله اشریشیاکلی جدا شده از مواد غذایی و ماکیان شهر همدان در سال 1396 انجام گرفت. سپس بررسی حساسیت میکروبی ایزوله های مولد بتالاکتاماز با استفاده از روش دیسک ترکیبی (Combined teat, CT) و بر اساس دستورالعمل (2015) تعیین شد. همچنین, شناسایی مولکولی ژن های تولید کننده ESBLs ( blaSHV, blaCTX-1 و blaTEM-1) با استفاده از روشPCR صورت گرفت. یافته ها ارزیابی الگوی حساسیت میکروبی نشان داد که بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی نسبت به نالیدیکسیک اسید (88/4 درصد), آمپی سیلین (76/8 درصد), تتراسیکلین (82/8 درصد) و سولفومتاکسازول (67 درصد) مشاهده شد. در این مطالعه مقاومت نسبت به سفتازیدیم, سفوکسیتین, آزترونام, سفوتاکسیم مشاهده نشد. بررسی ژنوتیپی با استفاده از روش PCR نشان داد که میزان فراوانی ژن های blaSHV, blaCTX-1 و blaTEM-1 در ایزوله های اشریشیاکلی جدا شده از مواد غذایی به ترتیب 37/5, 35/19 و 03/29 درصد می باشد. نتیجه گیری ایزوله های اشریشیا کلی جدا شده از مواد غذایی مقاومت نسبتاً بالایی نسبت به آنتی بیوتیک های نظیر آمپی سیلین, سولفومتاکسازول و تتراسایکلین از خود نشان دادند. از سویی دیگر تکنیک PCR در مقایسه با روش کشت از حساسیت بالاتری برخوردار می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین پور، هادی، معتمدی، حمید، محمدی بردبری، علی، و یوسفی مشعوف، رسول. (1398). بررسی فنوتیپی و مولکولی تولید بتالاکتامازهای وسیع الطیف (ESBLs) بین سویه-های اشریشیاکلی جدا شده از مواد غذایی در همدان. دانشکده علوم پزشکی نیشابور، 7(1 (پیاپی 22) )، 70-81. SID. https://sid.ir/paper/954044/fa

    Vancouver: کپی

    حسین پور هادی، معتمدی حمید، محمدی بردبری علی، یوسفی مشعوف رسول. بررسی فنوتیپی و مولکولی تولید بتالاکتامازهای وسیع الطیف (ESBLs) بین سویه-های اشریشیاکلی جدا شده از مواد غذایی در همدان. دانشکده علوم پزشکی نیشابور[Internet]. 1398؛7(1 (پیاپی 22) ):70-81. Available from: https://sid.ir/paper/954044/fa

    IEEE: کپی

    هادی حسین پور، حمید معتمدی، علی محمدی بردبری، و رسول یوسفی مشعوف، “بررسی فنوتیپی و مولکولی تولید بتالاکتامازهای وسیع الطیف (ESBLs) بین سویه-های اشریشیاکلی جدا شده از مواد غذایی در همدان،” دانشکده علوم پزشکی نیشابور، vol. 7، no. 1 (پیاپی 22) ، pp. 70–81، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/954044/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button