مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

198
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

472
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضد بیوفیلمی عصاره نعناع بر روی باکتری سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از بیماران بستری شهرستان تبریز

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 87

چکیده

 مقدمه بیوفیلم ها ممکن است بر روی سطوح زنده یا غیر زنده تشکیل شوند و در محیط طبیعی, صنعتی و بیمارستان شایع باشند. سودوموناس آئروژینوزا عامل پاتوژنیک بوده و پتانسیل بالایی برای تشکیل بیوفیلم دارد. تحقیق در مورد داروهای گیاهی برای مقابله با بیوفیلم از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف از این تحقیق تعیین اثر عصاره نعناع بر روی باکتری و بیوفیلم جدایه های سودوموناس آئروژینوزا و تعیین فراوانی ژن PelF و ارتباط آن با تشکیل بیوفیلم می باشد. مواد و روش ها 208 سویه بالینی جمع آوری شد. بعد از عصاره گیری تاثیر آن بر روی رشد سودوموناس آئروژینوزا بررسی گردید و مقدار MIC و MBC عصاره نعناع تعیین شد. زمان مناسب و شدت تشکیل بیوفیلم به صورت ضعیف, متوسط و قوی سنجیده شد و کمترین غلظت مهار بیوفیلم توسط عصاره نعناع (BIC) تعیین گردید. سپس حضور ژن PelF توسط PCR بررسی شد. یافته ها عصاره نعناع باعث تشکیل هاله عدم رشد بر روی باکتری سودوموناس آئروژینوزا گردید و غلظت MIC و MBC عصاره نعناع به ترتیب 50 و 100 میلی گرم بر میلی لیتر تعیین شد. زمان مناسب تشکیل بیوفیلم 48 ساعت تعیین گردید و کمترین غلظت مهار بیوفیلم توسط عصاره نعناع 50 میلی گرم بر میلی لیتر به دست آمد. صد درصد نمونه های جدا شده دارای ژن PelF بودند و این ژن رابطه معنی داری با تشکیل بیوفیلم نشان داد (0/0001 =P). نتیجه گیری احتمالا می توان از عصاره نعناع در ترکیبات مختلف برای مهار باکتری سودوموناس آئروژینوزا و مهار تشکیل بیوفیلم آن استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    وقری، پریا، و آل طه، سیدمنصور. (1398). اثر ضد بیوفیلمی عصاره نعناع بر روی باکتری سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از بیماران بستری شهرستان تبریز. دانشکده علوم پزشکی نیشابور، 7(2 (پیاپی 23) )، 73-87. SID. https://sid.ir/paper/954227/fa

    Vancouver: کپی

    وقری پریا، آل طه سیدمنصور. اثر ضد بیوفیلمی عصاره نعناع بر روی باکتری سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از بیماران بستری شهرستان تبریز. دانشکده علوم پزشکی نیشابور[Internet]. 1398؛7(2 (پیاپی 23) ):73-87. Available from: https://sid.ir/paper/954227/fa

    IEEE: کپی

    پریا وقری، و سیدمنصور آل طه، “اثر ضد بیوفیلمی عصاره نعناع بر روی باکتری سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از بیماران بستری شهرستان تبریز،” دانشکده علوم پزشکی نیشابور، vol. 7، no. 2 (پیاپی 23) ، pp. 73–87، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/954227/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button