مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

176
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

439
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر استفاده از ویناس در خوراک گوساله های هلشتاین بر کیفیت گوشت آنها به منظور مصرف در جیره غذایی نظامیان (گزارش کوتاه)

صفحات

 صفحه شروع 58 | صفحه پایان 61

چکیده

 مقدمه: یکی از راه های افزایش محتوای پروتئین جیره غذایی سربازان, افزایش پروتئین گوشت قرمز است. هدف این پژوهش, بررسی استفاده از ویناس در خوراک گوساله نر هلشتاین و اثر آن بر کیفیت گوشت لاشه بود. روش بررسی: تعداد 28 راس گوساله نر هلشتاین به 4 گروه تقسیم و در مدت زمان 110 روز با یکی از جیره های آزمایشی که از لحاظ انرژی و پروتئین یکسان بودند, تغذیه شدند. تفاوت جیره ها در ترکیب (ویناس + ملاس) و سیلاژ با نسبت های مختلف ویناس به جای کنجاله تخم پنبه بود به طوری که 4 جیره به ترتیب شامل بدون ویناس (شاهد), 5%, 10% و 15% ویناس می شدند. در انتها اندازه گیری نیتروژن آمونیاکی موجود در مایع شکمبه و همچنین نمونه گیری از محل دنده های 10, 11 و 12 جهت تعیین ترکیبات شیمیایی انجام شد. یافته ها: بین گروه 15% ویناس با سایر گروه ها اختلاف معنی داری در مقدار نیتروژن آمونیاکی شکمبه در پایان دوره آزمایشی مشاهده شد (05/0p<). گوساله های تغذیه شده با جیره شاهد و جیره حاوی 10% ویناس به ترتیب بیشترین و کمترین ضخامت چربی روی دنده 12 را داشتند. میانگین نسبت پروتئین به چربی با افزایش سطح ویناس افزایش یافت (05/0p<). همچنین میانگین های درصد رطوبت و پروتئین خام گوشت استخوان دنده 10, 11 و 12 با افزایش سطح ویناس در جیره به طور معنی داری افزایش یافت. بحث و نتیجه گیری: بررسی نتایج نشان داد جایگزینی ویناس در خوراک گوساله های هلشتاین می تواند میزان پروتئین را تا 16% افزایش دهد و در عین حال میزان چربی را تا 5% کاهش دهد. بر این اساس می توان تنها با افزودن ویناس به جیره دام ها, میزان پروتئین جیره نیروهای نظامی را افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گرامی پور، علیرضا، آذین، مهرداد، و سنجابی، محمدرضا. (1398). بررسی تاثیر استفاده از ویناس در خوراک گوساله های هلشتاین بر کیفیت گوشت آنها به منظور مصرف در جیره غذایی نظامیان (گزارش کوتاه). ابن سینا، 21(3 (مسلسل 68) )، 58-61. SID. https://sid.ir/paper/954651/fa

    Vancouver: کپی

    گرامی پور علیرضا، آذین مهرداد، سنجابی محمدرضا. بررسی تاثیر استفاده از ویناس در خوراک گوساله های هلشتاین بر کیفیت گوشت آنها به منظور مصرف در جیره غذایی نظامیان (گزارش کوتاه). ابن سینا[Internet]. 1398؛21(3 (مسلسل 68) ):58-61. Available from: https://sid.ir/paper/954651/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا گرامی پور، مهرداد آذین، و محمدرضا سنجابی، “بررسی تاثیر استفاده از ویناس در خوراک گوساله های هلشتاین بر کیفیت گوشت آنها به منظور مصرف در جیره غذایی نظامیان (گزارش کوتاه)،” ابن سینا، vol. 21، no. 3 (مسلسل 68) ، pp. 58–61، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/954651/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button