مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

243
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

527
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره ی آبی برگ بنه (Pistacia atlantica)، گیاه بومی جنوب شرق ایران، بر روی تعدادی از باکتری های دهان و مجرای گوارش

صفحات

 صفحه شروع 2 | صفحه پایان 8

چکیده

 مقدمه: امروزه مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها, موجب گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی شده است. از طرفی به دلیل عدم اطمینان از پایداری و ایمنی آنتی اکسیدان های ساختگی, مصرف آنها توصیه نمی شود. از گیاهان به عنوان منبع قابل اطمینان و طبیعی از آنتی اکسیدان ها می توان استفاده کرد. گیاه بنه با نام علمی Pistacia atlantica به دلیل وجود ترکیبات مختلف و خاصیت ضدباکتریایی آن قابل توجه است. هدف این مطالعه, بررسی اثرات آنتی باکتریال عصاره آبی برگ بنه بر روی شش مورد از باکتری های دهان و مجرای گوارش بود. مواد و روش ها: در این مطالعه مقادیر حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) عصاره آبی برگ بنه علیه 6 گونه باکتریایی به روش براث میکرودایلوشن مشخص شد. هر آزمایش سه بار تکرار شد. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS به وسیله آزمون های آماری One-Way ANOVA و Least Significant Difference (LSD) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: همه باکتری های مورد بررسی به غلظت های متفاوتی از عصاره آبی برگ بنه حساس بودند. میانگین MIC عصاره آبی بنه در بین باکتری های مورد مطالعه تفاوت معنی داری داشت (05/0P<). به طوری که حساسیت باکتری های گرم مثبت به طور معنی داری نسبت به باکتری های گرم منفی به عصاره بیشتر بود (05/0P<). میانگین MBC عصاره آبی بنه در بین باکتری های مورد آزمایش تفاوت معنی داری را نشان نداد (253/0P=). نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که عصاره آبی برگ بنه دارای خاصیت ضدباکتریایی می باشد که می توان از آن در صنایع غذایی و داروسازی استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدپرست طبس، پوریا، صبور، فاطمه، ملکی، انیس، مرتضوی درازکلا، سبحان، پیغمبری، یاسمن، افکار، احسان، و زارع بیدکی، مجید. (1400). بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره ی آبی برگ بنه (Pistacia atlantica), گیاه بومی جنوب شرق ایران, بر روی تعدادی از باکتری های دهان و مجرای گوارش. (دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی (مجله دانش و تندرستی، 16(3 )، 2-8. SID. https://sid.ir/paper/955921/fa

    Vancouver: کپی

    محمدپرست طبس پوریا، صبور فاطمه، ملکی انیس، مرتضوی درازکلا سبحان، پیغمبری یاسمن، افکار احسان، زارع بیدکی مجید. بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره ی آبی برگ بنه (Pistacia atlantica), گیاه بومی جنوب شرق ایران, بر روی تعدادی از باکتری های دهان و مجرای گوارش. (دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی (مجله دانش و تندرستی[Internet]. 1400؛16(3 ):2-8. Available from: https://sid.ir/paper/955921/fa

    IEEE: کپی

    پوریا محمدپرست طبس، فاطمه صبور، انیس ملکی، سبحان مرتضوی درازکلا، یاسمن پیغمبری، احسان افکار، و مجید زارع بیدکی، “بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره ی آبی برگ بنه (Pistacia atlantica), گیاه بومی جنوب شرق ایران, بر روی تعدادی از باکتری های دهان و مجرای گوارش،” (دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی (مجله دانش و تندرستی، vol. 16، no. 3 ، pp. 2–8، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/955921/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button