مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

109
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

432
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه میزان عناصر سنگین وجذب هفتگی آن در برنج مصرفی تولید شده در مناطق مختلف استان گیلان

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 58

چکیده

 مقدمه: آلودگی برنج به فلزات سنگین و ورود آن به زنجیره غذایی می تواند صدمات جبران ناپذیری بر سلامت مردم و محیط زیست داشته باشد. هدف از این مطالعه مقایسه میزان عناصر سنگین و جذب هفتگی آن در برنج مصرفی تولید شده در مناطق مختلف استان گیلان بود. روش بررسی: نمونه های برنج هاشمی تولیدی در شالیزارهای 9 منطقه استان گیلان انتخاب شدند. جهت تعیین میزان آلودگی برنج به فلزات سنگین با استفاده از دستگاه طیف سنجی جرمی پلاسمای القایی (ICP-MS) استفاده شد. تجزیه واریانس یک طرفه و مقایسه میانگین بر اساس آزمون دانکن در سطح احتمال 5% برای 9 منطقه به همراه گروه کنترل (10 تیمار) در سه تکرار برای عناصر کادمیوم, سرب, نیکل و کروم انجام گرفت. یافته ها: نتایج حاصل از تجزیه واریانس بیانگر اختلاف معنی دار بین مناطق مورد بررسی از نظر میزان غلظت فلزات سنگین اندازه گیری شده و همچنین اختلاف معنی دار با کنترل بود. سرب در تمامی مناطق از حد مجاز (ppm0/2) بیشتر بود. فلز کروم به جز در مناطق رودسر, کوده و کومله در بقیه مناطق از حد مجاز (ppm 1) بیشتر بود. فلز نیکل در دو منطقه رشت و شاندرمن از حد مجاز(ppm 0/6) بیشتر بود. فلز کادمیوم در تمامی مناطق از حد مجاز (ppm0/1) کمتر بود. مقادیر اندازه گیری شده همه فلزات سنگین مورد مطالعه در حد مجاز دریافت هفتگی قابل تحمل (PTWI) برای انسان بر اساس استاندارد FAO/WHO بوده است. بحث و نتیجه گیری: اگرچه میزان دریافت هفتگی قابل تحمل فلزات سنگین مورد ارزیابی برای انسان از طریق مصرف برنج در تحقیق حاضر از حد مجاز بالاتر نیست, اما مصرف سایر مواد غذایی آلوده به عناصر سنگین به همراه برنج می تواند قابل ملاحظه و اثرات جبران ناپذیری داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    وهاجی، ندا، طایفه، ماندانا، و صادقی، سیدمصطفی. (1398). مقایسه میزان عناصر سنگین وجذب هفتگی آن در برنج مصرفی تولید شده در مناطق مختلف استان گیلان. ابن سینا، 21(4 (مسلسل 69) )، 51-58. SID. https://sid.ir/paper/956053/fa

    Vancouver: کپی

    وهاجی ندا، طایفه ماندانا، صادقی سیدمصطفی. مقایسه میزان عناصر سنگین وجذب هفتگی آن در برنج مصرفی تولید شده در مناطق مختلف استان گیلان. ابن سینا[Internet]. 1398؛21(4 (مسلسل 69) ):51-58. Available from: https://sid.ir/paper/956053/fa

    IEEE: کپی

    ندا وهاجی، ماندانا طایفه، و سیدمصطفی صادقی، “مقایسه میزان عناصر سنگین وجذب هفتگی آن در برنج مصرفی تولید شده در مناطق مختلف استان گیلان،” ابن سینا، vol. 21، no. 4 (مسلسل 69) ، pp. 51–58، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/956053/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button