مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

207
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

497
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

به کارگیری میکرو استخراج های الکتروغشایی مسطح و حلال سبک در اندازه گیری میزان آمین-های آروماتیک هتروسیکل قطبی و غیرقطبی در گوشت قرمز کبابی

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 84

چکیده

 سابقه و هدف: فرآیند حرارت دادن, پختن و کباب کردن محصولات گوشتی سبب تشکیل آمین های آروماتیک حلقوی قطبی و غیر قطبی به عنوان ترکیبات آلاینده در مواد غذایی غنی از پروتیین می شود. این تحقیق با هدف اندازه گیری مقدار آمین های آروماتیک حلقوی قطبی و غیرقطبی با دو روش استخراج الکتروغشایی مسطح جدید برای اولین بار و میکرواستخراج حلال سبک و مقایسه دو روش, در گوشت کبابی انجام شد. مواد و روش ها: در این پژوهش دو روش موثر استخراجی شامل استخراج حلال سبک و همچنین استخراج الکتروغشایی مسطح در مرحله آماده سازی نمونه به کار گرفته شدند. فاکتورهای اثرگذار در استخراج آمین های آروماتیک حلقوی برای هر روش به طور جداگانه بهینه شدند. همچنین ارقام شایستگی روش های آنالیزی پیشنهادی با یکدیگر مقایسه شدند. یافته ها: مقدارهای بهینه برای هر فاکتور موثر در استخراج برای هر دو روش به دست آمد. آزمون های اعتبارسنجی هر دو روش آنالیزی انجام پذیرفت و یافته ها نشانده توانایی بالای هر دو روش در آنالیز نمونه های حقیقی بود. راندمان بیشتر از 90 درصد برای هر دو روش, حد تشخیص بین 2/0 تا 7/1 نانوگرم بر گرم و انحراف استاندارد بین 5/3 تا 8 درصد کارایی روش های پیشنهادی در نمونه های حقیقی را به خوبی اثبات می کند. مقادیر میزان آمین های آروماتیک حلقوی در گستره 8-ND نانوگرم در گرم در نمونه های حقیقی یافت شد. نتیجه گیری: نتایج حاصل از این پژوهش ثابت کرد که روش های میکرواستخراجی به کار برده شده برای تعیین میزان آمین های آروماتیک حلقوی در محصولات گوشتی حساسیت, دقت, صحت و بازیابی بالایی دارند. همچنین حجم حلال های استخراجی به کار برده شده در هر دو روش بسیار کم می باشد که از نظر شیمی سبز نقطه قوت روش های پیشنهادی می باشند. روش های پیشنهادی قابلیت کاربرد برای انواع گوشت های کبابی را در تعیین آمین های آروماتیک حلقوی دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کمانکش، مرضیه، محمدی، عبدالرضا، برزگر، فاطمه، و ملاحسینی، افسانه. (1400). به کارگیری میکرو استخراج های الکتروغشایی مسطح و حلال سبک در اندازه گیری میزان آمین-های آروماتیک هتروسیکل قطبی و غیرقطبی در گوشت قرمز کبابی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 16(1 )، 75-84. SID. https://sid.ir/paper/956402/fa

    Vancouver: کپی

    کمانکش مرضیه، محمدی عبدالرضا، برزگر فاطمه، ملاحسینی افسانه. به کارگیری میکرو استخراج های الکتروغشایی مسطح و حلال سبک در اندازه گیری میزان آمین-های آروماتیک هتروسیکل قطبی و غیرقطبی در گوشت قرمز کبابی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛16(1 ):75-84. Available from: https://sid.ir/paper/956402/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه کمانکش، عبدالرضا محمدی، فاطمه برزگر، و افسانه ملاحسینی، “به کارگیری میکرو استخراج های الکتروغشایی مسطح و حلال سبک در اندازه گیری میزان آمین-های آروماتیک هتروسیکل قطبی و غیرقطبی در گوشت قرمز کبابی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 1 ، pp. 75–84، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/956402/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button