مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

153
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

483
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی برخی شاخص های شیمیایی و باکتریایی سوریمی کپور معمولی (Cyprinus carpio) حاوی غلظت های مختلف عصاره ریحان (Ocimum basilicum) طی نگهداری در یخچال

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 107

چکیده

 سابقه و هدف: تولید سوریمی از ماهیان کم مصرف و نگهداری آن به صورت منجمد روشی مرسوم است. در برخی مواقع می توان سوریمی را به صورت تازه و بدون انجماد برای کوتاه مدت در یخچال نگهداری نمود ولی استفاده از نگهدارنده ها نیز در این شرایط ضروری می باشد. با توجه به نگرانی های موجود نسبت به مضرات نگهدارنده های شیمیایی, تقاضا برای استفاده از انواع طبیعی این ترکیبات بویژه عصاره های گیاهی افزایش یافته است. در این مطالعه تاثیر غلظت های مختلف عصاره ریحان بر کنترل فساد شیمیایی و باکتریایی سوریمی حاصل از ماهی کپور معمولی در یخچال در زمان های مختلف بررسی شد. مواد و روش ها: سوریمی تهیه شده از ماهی کپور معمولی به مدت 16 روز در یخچال تحت تاثیر غلظت های صفر (شاهد), 2, 4, 6 و 8% عصاره ریحان قرار گرفت و کیفیت آن از طریق آزمون های شیمیایی (شاخص پراکسید؛ PV, تیوباربیتوریک اسید؛ TBA, مجموع بازهای نیتروژنی فرار؛ TVB-N و pH) و آزمون های باکتریایی (کل باکتری های هوازی مزوفیل؛ TVC و سرماگرا؛ PTC) ارزیابی گردید. یافته ها: نتایج نشان داد با گذشت زمان مقادیر شاخص هایPV, TBA, TVB-N و pH در سوریمی حاوی عصاره ریحان بویژه غلظت 8% نسبت به گروه شاهد کاهش معنی داری داشت (05/0>P). تعداد باکتری های TVC و PTC در غلظت 8% عصاره ریحان به ترتیب از 22/2 و 02/2 به 93/3 و32/4 CFU/g Log در مدت 16روز افزایش یافتند که بطور معنی داری پایین تر از گروه شاهد بود (05/0>P). نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان داد غلظت 8% عصاره گیاه ریحان می تواند جهت نگهداری سوریمی کپور معمولی در یخچال برای مدت 16 روز موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زمانی، عباس، آبائی، زهرا، و آبائی، فاطمه. (1400). ارزیابی برخی شاخص های شیمیایی و باکتریایی سوریمی کپور معمولی (Cyprinus carpio) حاوی غلظت های مختلف عصاره ریحان (Ocimum basilicum) طی نگهداری در یخچال. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 16(1 )، 95-107. SID. https://sid.ir/paper/956588/fa

    Vancouver: کپی

    زمانی عباس، آبائی زهرا، آبائی فاطمه. ارزیابی برخی شاخص های شیمیایی و باکتریایی سوریمی کپور معمولی (Cyprinus carpio) حاوی غلظت های مختلف عصاره ریحان (Ocimum basilicum) طی نگهداری در یخچال. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛16(1 ):95-107. Available from: https://sid.ir/paper/956588/fa

    IEEE: کپی

    عباس زمانی، زهرا آبائی، و فاطمه آبائی، “ارزیابی برخی شاخص های شیمیایی و باکتریایی سوریمی کپور معمولی (Cyprinus carpio) حاوی غلظت های مختلف عصاره ریحان (Ocimum basilicum) طی نگهداری در یخچال،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 1 ، pp. 95–107، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/956588/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button