مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

358
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

539
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فرمولاسیون و نمونه سازی جیره اضطراری با ماندگاری طولانی و ارزیابی ویژگی های حسی و میکروبی آن

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 19

چکیده

 مقدمه: در وضعیت های اضطراری, مانند سیل, زلزله و جنگ, سوء تغذیه ممکن است به بزرگترین مشکل بهداشت عمومی تبدیل شود و خود, عاملی برای مرگ و میر بیشتر بازماندگان باشد. هدف از این مطالعه, ارایه فرمولاسیون و نمونه سازی جیره اضطراری مقوی و مغذی با قابلیت نگهداری طولانی برای شرایط اضطراری به منظور کاهش نرخ مرگ و میر در بین بازماندگان یا رزمندگان است. روش بررسی: در این مطالعه 4 نوع جیره اضطراری جدید بر پایه آرد گندم و برنج (به عنوان منبع کربوهیدرات), شیر خشک و آرد سویا (به عنوان منبع پروتئین) و روغن قنادی (به عنوان منبع چربی) به روش «آزمون و خطا» و با در نظر گرفتن مسائلی مانند کام پذیری, قیمت تمام شده, فرهنگ بومی غذایی کشور, وزن مناسب فرموله شده و ویژگی های حسی و کیفیت میکروبی آنها پس از شش ماه نگهداری در انکوباتور مورد بررسی قرار گرفت. تمامی اطلاعات سپس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: در مجموع یکی از نمونه ها حاوی آرد گندم و شیرخشک, در چهار ویژگی رنگ و ظاهر, طعم, بو و پذیرش کلی بیشترین مقبولیت را در مقایسه با سایر جیره ها به خود اختصاص داد. این جیره از نظر مقبولیت بافت نیزبا کسب 37/6 امتیاز, رتبه دوم را کسب نمود (بیشترین امتیاز 5/6 از 9 بود). از سوی دیگر, به جز شمارش کلی باکتری های مزوفیل-که آن هم در محدوده استاندارد قرار داشت-در باقی موارد هیچ باکتریی رشد نکرد. بحث و نتیجه گیری: در مجموع به نظر می رسد نمونه حاوی آرد گندم و شیر برای معرفی به عنوان یک جیره اضطراری ویژگی های لازم را هم از نظر حسی و هم از نظر کیفیت میکروبی (سلامت و ایمنی برای مصرف کنندگان) دارا باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دباغ مقدم، آراسب، آخوندزاده بستی، افشین، کشاورز، سیدعلی، کامکار، ابوالفضل، شریفان، انوشه، میثاقی، علی، زهرایی صالحی، تقی، و جزایری، سیدابوالقاسم. (1398). فرمولاسیون و نمونه سازی جیره اضطراری با ماندگاری طولانی و ارزیابی ویژگی های حسی و میکروبی آن. ابن سینا، 21(1 (مسلسل 66) )، 13-19. SID. https://sid.ir/paper/956654/fa

    Vancouver: کپی

    دباغ مقدم آراسب، آخوندزاده بستی افشین، کشاورز سیدعلی، کامکار ابوالفضل، شریفان انوشه، میثاقی علی، زهرایی صالحی تقی، جزایری سیدابوالقاسم. فرمولاسیون و نمونه سازی جیره اضطراری با ماندگاری طولانی و ارزیابی ویژگی های حسی و میکروبی آن. ابن سینا[Internet]. 1398؛21(1 (مسلسل 66) ):13-19. Available from: https://sid.ir/paper/956654/fa

    IEEE: کپی

    آراسب دباغ مقدم، افشین آخوندزاده بستی، سیدعلی کشاورز، ابوالفضل کامکار، انوشه شریفان، علی میثاقی، تقی زهرایی صالحی، و سیدابوالقاسم جزایری، “فرمولاسیون و نمونه سازی جیره اضطراری با ماندگاری طولانی و ارزیابی ویژگی های حسی و میکروبی آن،” ابن سینا، vol. 21، no. 1 (مسلسل 66) ، pp. 13–19، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/956654/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button