مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,074
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

670
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضد قارچی عصاره های آبی و الکلی ریشه باریجه (Ferula gummos)

صفحات

 صفحه شروع 444 | صفحه پایان 450

کلیدواژه

عصاره باریجه (Ferula gummosa)Q2
MICQ2
MFCQ2

چکیده

 زمینه و هدف: گیاه باریجه (Ferula gummosa), یکی از گیاهان بومی ایران است که دارای خواص دارویی از جمله خواص ضد قارچی می باشد. این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره های آبی و الکلی ریشه باریجه بر رشد قارچ ها انجام شد.روش تحقیق: در این مطالعه تجربی, عصاره های آبی, اتانولی و متانولی پودر ریشه گیاه باریجه, به روش سوکسله تهیه شد؛ سپس اثر ضد قارچی آن در رقت 0.1 با مقادیر مختلف, به سه روش دیسک گذاری, چاهک و تعیین (Minimum inhibitory concentration) MIC و (Minimum fungicidal concentration) MFC بر ضد سه سویه پاتوژن قارچی کاندیدا آلبیکنس (PTCC 5027), آسپرژیلوس فومیگاتوس (PTTC 5009) و تریکوفیتون روبروم (PTTC 5143) مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: در روش دیسک و چاهک, هیچ گونه اثر مهاری نشان داده نشد. MIC و MFC تمامی عصاره ها برای آسپرژیلوس فومیگاتوس و ترایکوفیتون روبروم, بیشتر از 104×5 میکروگرم بر میلی لیتر بود. MIC عصاره اتانولی و متانولی برای کاندیداآلبیکنس به ترتیب برابر با: 3.12×103 و 1.25×104 میکروگرم بر میلی لیتر و MFC نیز به ترتیب برابر با: 1.25×104 و 2.5×104 بود.نتیجه گیری: عصاره متانولی و اتانولی باریجه می تواند فعالیت ضد قارچی بر ضد مخمر کاندیدا آلبیکنس در محیط آزمایشگاه داشته باشد؛ در حالی که قارچ های آسپرژیلوس فومیگاتوس و ترایکوفایتون روبروم, احتمالا هیچ حساسیتی نسبت به این نوع از عصاره ها ندارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صالحی، محمد، هاشمی کرویی، سیدمسعود، نصرالهی عمران، آیت اله، مبینی، مسعود، و اصغرحیدری، مریم. (1393). بررسی اثر ضد قارچی عصاره های آبی و الکلی ریشه باریجه (Ferula gummos). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، 21(4)، 444-450. SID. https://sid.ir/paper/95666/fa

    Vancouver: کپی

    صالحی محمد، هاشمی کرویی سیدمسعود، نصرالهی عمران آیت اله، مبینی مسعود، اصغرحیدری مریم. بررسی اثر ضد قارچی عصاره های آبی و الکلی ریشه باریجه (Ferula gummos). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند[Internet]. 1393؛21(4):444-450. Available from: https://sid.ir/paper/95666/fa

    IEEE: کپی

    محمد صالحی، سیدمسعود هاشمی کرویی، آیت اله نصرالهی عمران، مسعود مبینی، و مریم اصغرحیدری، “بررسی اثر ضد قارچی عصاره های آبی و الکلی ریشه باریجه (Ferula gummos)،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، vol. 21، no. 4، pp. 444–450، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/95666/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا