مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

139
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

516
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری آکریل آمید در برخی فراورده های سرخ کردنی موجود در سطح شهر ارومیه به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا: یک مطالعه تجربی

صفحات

 صفحه شروع 207 | صفحه پایان 216

چکیده

 پیش زمینه و هدف: آکریل آمید یک ماده شیمیایی آلی با فرمول C3H5NO است که اثرات سرطان زایی و ایجاد عیوب باروری در جنس مذکر آن در حیوانات و صدمات عصبی آن در انسان شناخته شده است. این ترکیب سرطان زا از حرارت دیدن کربوهیدرات ها و غذاهایی که در درجه حرارت بالا پخته شده اند ایجاد می شود. آکریل آمید هم در غذاهای اصلی مانند نان و سیب زمینی و هم در محصولات خاصی مانند چیپس, بیسکویت و غیره می تواند وجود داشته باشد. متوسط جذب روزانه این ماده در بدن برای مردان و زنان به ترتیب 49/0 و 46/0 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن تخمین زده شده است. با توجه به ضرورت اندازه گیری این ترکیب در معاونت دارو و غذا و عدم وجود متدی در این مرکز برای اندازه گیری این ترکیب, با امکانات موجود در دانشگاه تعریف و پیاده شد. در این طرح آکریل آمید موجود در نمونه ها ابتدا توسط کارتریج اصلاح شده استخراج و پیش تغلیظ شده و سپس توسط کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) اندازه گیری شد. مواد و روش کار: در مطالعه تجربی حاضر که به صورت میدانی صورت گرفت انواع نان, بیسکویت, چیپس و شکلات از فروشگاه های شهر تهیه شده و پس از استخراج آکریل آمید موجود در نمونه های ذکرشده بر اساس متدهای موجود در مقالات علمی توسط کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) به همراه دتکتور UV مورداندازه گیری قرار گرفت. یافته ها: نتایج حاصل از اندازه گیری آکریل آمید در چهار نوع فرآورده شامل چیپس, نان, شکلات و بیسکویت با 10 نمونه از هر برند انجام شد و نتایج نشان دهنده آن است که در برخی نمونه های چیپس و بیسکوئیت های کاکائویی و نان بربری نسبت مقادیر بالاتری آکریل آمید وجود دارد ولی اکثرا در حد مجاز بوده و بیشترین میزان آکریل آمید در چیپس مشاهده شد. بحث و نتیجه گیری: نتایج قابل انتظار نشان می دهد که در اکثر نمونه ها میزان آکریل آمید در حد موردقبول بوده و این متد به راحتی قادر به اندازه گیری آکریل آمید با هزینه بسیار پایینی در مقایسه با متد GC-MS می باشد و قابل پیاده سازی در آزمایشگاه با یک دستگاه HPLC با دتکتور UV می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    وردست، محمدرضا، رنجکش زاده، ناصر، قاسملوی، خسرو، و رنجکش زاده، هانیه. (1398). اندازه گیری آکریل آمید در برخی فراورده های سرخ کردنی موجود در سطح شهر ارومیه به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا: یک مطالعه تجربی. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، 30(3 )، 207-216. SID. https://sid.ir/paper/958024/fa

    Vancouver: کپی

    وردست محمدرضا، رنجکش زاده ناصر، قاسملوی خسرو، رنجکش زاده هانیه. اندازه گیری آکریل آمید در برخی فراورده های سرخ کردنی موجود در سطح شهر ارومیه به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا: یک مطالعه تجربی. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)[Internet]. 1398؛30(3 ):207-216. Available from: https://sid.ir/paper/958024/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا وردست، ناصر رنجکش زاده، خسرو قاسملوی، و هانیه رنجکش زاده، “اندازه گیری آکریل آمید در برخی فراورده های سرخ کردنی موجود در سطح شهر ارومیه به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا: یک مطالعه تجربی،” مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، vol. 30، no. 3 ، pp. 207–216، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/958024/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button