Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,114
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

557
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استفاده از سطوح متفاوت دانه باقلا با و بدون آنزیم در جیره غذایی جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 53

چکیده

 آزمایشی به منظور تعیین بهترین سطح استفاده از باقلای با و بدون آنزیم در جیره غذایی جوجه های گوشتی به مدت 42 روز انجام گرفت. در این تحقیق از 480 قطعه جوجه خروس گوشتی سویه تجاری راس 308 استفاده شد و عملکرد آنها به صورت طرح کاملا تصادفی تجزیه واریانس شد. در مجموع 6 تیمار وجود داشت که به هر تیمار 4 تکرار 20 قطعه جوجه ای اختصاص داده شد. تیمارهای مورد بررسی شامل سطوح صفر, 10 و 20 درصد باقلای با و بدون آنزیم بود. کل دوره آزمایش شامل دو دوره آغازین (21-0 روزگی) و رشد (42-22 روزگی) بود. جیره های غذایی در دوره پرورشی به لحاظ انرژی قابل سوخت و ساز و پروتئین یکسان و حاوی حداقل مقادیر مواد مغذی توصیه شده توسط انجمن ملی تحقیقات (1994) بودند. نتایج آزمایش نشان داد که سطح 20 درصد دانه باقلا با آنزیم سبب افزایش وزن جوجه ها در 42 روزگی گردید, هرچند جوجه هایی که از جیره حاوی 0.05 درصد آنزیم استفاده نموده بودند از کاهش وزن معنی داری در پایان دوره برخوردار شدند (P<0.05). در دیگر تیمارها تاثیر معنی داری در افزایش وزن جوجه ها در کل دوره مشاهده نشد. بیشترین سطح خوراک مصرفی و پروتئین مصرفی در کل دوره متعلق به تیمار شاهد و تیمارهای 20 درصد باقلا با و بدون آنزیم و کمترین سطح مربوط به تیمار 0.05 درصد آنزیم بود (P<0.05). افزودن آنزیم به جیره های حاوی باقلا به طور غیر معنی داری باعث بهبود ضریب تبدیل غذایی در کل دوره گردید, هرچند اختلاف معنی داری در نسبت راندمان پروتئین مصرفی و درصد اجزای لاشه قابل طبخ در کلیه تیمارها مشاهده نشد ولی جیره هایی که حاوی آنزیم بودند به طور غیر معنی داری باعث کاهش درصد چربی حفره بطنی, درصد کبد و صفرا و همچنین درصد پانکراس شدند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شمس شرق، محمود. (1387). استفاده از سطوح متفاوت دانه باقلا با و بدون آنزیم در جیره غذایی جوجه های گوشتی . علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 15(1)، 47-53. SID. https://sid.ir/paper/9584/fa

    Vancouver: کپی

    شمس شرق محمود. استفاده از سطوح متفاوت دانه باقلا با و بدون آنزیم در جیره غذایی جوجه های گوشتی . علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1387؛15(1):47-53. Available from: https://sid.ir/paper/9584/fa

    IEEE: کپی

    محمود شمس شرق، “استفاده از سطوح متفاوت دانه باقلا با و بدون آنزیم در جیره غذایی جوجه های گوشتی ،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 15، no. 1، pp. 47–53، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9584/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا