مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,422
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

624
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و مقایسه برخی شاخصه های فیزیکی دو رقم خرمای برحی و خاصویی

صفحات

 صفحه شروع 125 | صفحه پایان 132

چکیده

 به منظور تعیین و مقایسه برخی از شاخصه های فیزیکی دو رقم خرمای برحی و خاصویی, آزمایش های خواص فیزیکی خرما به ترتیب با رطوبت 31.02 درصد در رقم خاصویی و 30.59 درصد در رقم برحی (بر مبنای خشک) انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد میانگین جرم و حجم خرمای برحی با مقادیر 5.97 گرم و 5.90 گرم بر سانتی متر مکعب با اختلاف معنی داری از رقم خاصویی با مقادیر 3.78 گرم و 3.56 گرم بر سانتی متر مکعب بیشتر است. ابعاد خرمای برحی با اختلاف معنی داری از خرمای خاصویی بیشتر بود, در نتیجه میانگین قطر هندسی, حجم, سطوح تصویر شده و سطح رویه آن نیز بیشتر به دست آمد. چگالی دانه ای و چگالی توده ای خرمای خاصویی با اختلاف معنی داری بیشتر از خرمای برحی بود در حالی که چگالی خرمای بی هسته و تخلخل برحی بیشتر از خاصویی بود. کرویت هر دو رقم مساوی با 0.77 محاسبه شد. مقادیر حاصل از آزمایش ضریب اصطکاک به وسیله آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت که تنها اثر ضریب اصطکاک با رقم معنی دار بوده و تکرار, نوع سطح و اثر متقابل رقم و نوع سطح معنی دار نبودند. نتایج این تحقیق در طراحی دستگاه های پس از برداشت خرما مفید و کاربردی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرامت جهرمی، مهدی، جعفری، علی، رفیعی، شاهین، میراشه، رضا، و محتسبی، سیدسعید. (1387). بررسی و مقایسه برخی شاخصه های فیزیکی دو رقم خرمای برحی و خاصویی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 15(1)، 125-132. SID. https://sid.ir/paper/9586/fa

    Vancouver: کپی

    کرامت جهرمی مهدی، جعفری علی، رفیعی شاهین، میراشه رضا، محتسبی سیدسعید. بررسی و مقایسه برخی شاخصه های فیزیکی دو رقم خرمای برحی و خاصویی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1387؛15(1):125-132. Available from: https://sid.ir/paper/9586/fa

    IEEE: کپی

    مهدی کرامت جهرمی، علی جعفری، شاهین رفیعی، رضا میراشه، و سیدسعید محتسبی، “بررسی و مقایسه برخی شاخصه های فیزیکی دو رقم خرمای برحی و خاصویی،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 15، no. 1، pp. 125–132، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9586/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button