مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,103
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

722
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مدل سازی عددی انتقال رطوبت طی خشک کردن خرمای رقم برحی

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 51

چکیده

 مقدمه: با توجه به تاثیر خشک کردن بر خواص فیزیکوشیمیایی و کیفی محصول, با استفاده از مدلسازی عددی انتقال رطوبت, می توان سینتیک تغییرات رطوبت طی خشک کردن را پیش بینی و برای رسیدن به محصولی با کیفیت مطلوب کنترل نمود. در این تحقیق میوه خرما به عنوان یکی از محصولات کشاورزی مهم در ایران, در طی خشک کردن مورد مطالعه قرار داده شد.مواد و روش ها: خرما رقم برحی با استفاده از جریان هوای گرم با سرعت هوای 1.5m.s در دماهای 60, 70 و 80C0 در خشک کن قفسه ای خشک گردید. برای توصیف انتقال رطوبت دو بعدی داخل خرما طی خشک کردن, از مدل مکانیسمی توسعه داده شده بر مبنای حل عددی قانون دوم فیک با روش explicit در نرم افزار Matlab استفاده  گردید.یافته ها: مقایسه داده های تجربی سینتیک خشک کردن با نتایج تئوریک پیش بینی شده توسط مدل, نشان داد که همبستگی مناسبی (r=0.99) مابین آنها وجود دارد. نتایج نشان داد که مدل توسعه داده شده قادر است اولا پروفیل های رطوبت در داخل خرما و ثانیا میزان کاهش رطوبت محصول را طی فرآیند خشک کردن پیش بینی نماید.نتیجه گیری: مدل عددی توسعه یافته قادر است پدیده انتقال رطوبت در درون میوه خرما را طی فرایند خشک کردن پیش بینی نموده و بدین ترتیب امکان کنترل فرایند و تولید محصولی با کیفیت بالا فراهم می آید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهفر، سمیه، همدمی، ناصر، و اسدی، غلامحسن. (1389). مدل سازی عددی انتقال رطوبت طی خشک کردن خرمای رقم برحی. علوم غذایی و تغذیه، 7(3 (پیاپی 27))، 43-51. SID. https://sid.ir/paper/143430/fa

    Vancouver: کپی

    بهفر سمیه، همدمی ناصر، اسدی غلامحسن. مدل سازی عددی انتقال رطوبت طی خشک کردن خرمای رقم برحی. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1389؛7(3 (پیاپی 27)):43-51. Available from: https://sid.ir/paper/143430/fa

    IEEE: کپی

    سمیه بهفر، ناصر همدمی، و غلامحسن اسدی، “مدل سازی عددی انتقال رطوبت طی خشک کردن خرمای رقم برحی،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 7، no. 3 (پیاپی 27)، pp. 43–51، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143430/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button