مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

429
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

612
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خاصیت آنتی باکتریال مخلوط اسانس گیاهان دارویی پنیرک (Malva Sylvestris) و مریم گلی (Salvia Officinalis) بر روی باکتری های شایع عفونت دهانی و مقایسه آن با دهانشویه کلرهگزیدین

صفحات

 صفحه شروع 217 | صفحه پایان 229

چکیده

 مقدمه: پنیرک با نام علمی Malva sylvestris, یکی از مهم ترین گیاهان مورد استفاده در صنایع داروسازی, آرایشی و بهداشتی در بیشتر کشورهای در حال توسعه بوده که دارای خاصیت ضدعفونی کنندگی می باشد. مریم گلی (Salvia Officinalis) نیز یک گیاه علفی متعلق به تیره نعناعیان (Labiatae) است. مریم گلی از مهم ترین گیاهان دارویی است که در طب سنتی و نوین به عنوان ضدعفونی کننده مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین, هدف از این مطالعه بررسی اجزای تشکیل دهنده اسانس گیاهان دارویی پنیرک (Malva sylvestris) و مریم گلی (Salvia Officinalis)جمع آوری شده از مشکین شهر و خاصیت آنتی باکتریال آن ها در مقایسه با دهانشویه کلرهگزیدین بر روی باکتری های شایع عفونت دهانی بود. مواد و روش ها: در این تحقیق, گیاهان دارویی پنیرک و مریم گلی از منطقه انزان مشکین شهر واقع در شمال غرب ایران جمع آوری گردید. اسانس گیری توسط دستگاه کلونجر انجام و جهت تجزیه نمونه های اسانس و اندازه گیری دقیق ترکیبات از دستگاه های GC و GC/MSاستفاده شد. سپس تاثیر اسانس گیاهان بر باکتری های شایع عفونت دهانی به دو روش بررسی قطر هاله عدم رشد (Disk diffusion)و حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC)انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آنالیز واریانس (ANOVA) انجام گرفت. یافته ها: نتایج حاصل از آزمایشات ضد میکروبی اسانس گیاهان دارویی پنیرک و مریم گلی نشان داد که این گیاهان, دارای اثرات مهارکنندگی قابل توجهی بر روی انواع باکتری های گرم منفی و مثبت می باشند. در مقایسه قطر هاله عدم رشد اسانس گیاهان با کلرهگزین این نتیجه به دست آمد که خاصیت آنتی باکتریال مخلوط اسانس گیاهان بر روی باکتری استرپتوکوکوس موتانس از دهانشویه کلرهگزیدین بیشتر بود و این اختلاف معنی دار بود. از سوی دیگر, افزایش نسبی در میانگین قطر هاله عدم رشد توسط مخلوط اسانس گیاهان بر روی باکتری کلبسیلا نمونیه نسبت به دهانشویه کلرگزیدین مشاهده شد, اما این اختلاف معنی دار نبود (05/0

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اقبال، حجت، محمدی، آرزو، محمدنژادخیاوی، نیما، احمدی سابق، مهدی، و جهانی، ندا. (1400). بررسی خاصیت آنتی باکتریال مخلوط اسانس گیاهان دارویی پنیرک (Malva Sylvestris) و مریم گلی (Salvia Officinalis) بر روی باکتری های شایع عفونت دهانی و مقایسه آن با دهانشویه کلرهگزیدین. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، 45(3 )، 217-229. SID. https://sid.ir/paper/958898/fa

    Vancouver: کپی

    اقبال حجت، محمدی آرزو، محمدنژادخیاوی نیما، احمدی سابق مهدی، جهانی ندا. بررسی خاصیت آنتی باکتریال مخلوط اسانس گیاهان دارویی پنیرک (Malva Sylvestris) و مریم گلی (Salvia Officinalis) بر روی باکتری های شایع عفونت دهانی و مقایسه آن با دهانشویه کلرهگزیدین. مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد[Internet]. 1400؛45(3 ):217-229. Available from: https://sid.ir/paper/958898/fa

    IEEE: کپی

    حجت اقبال، آرزو محمدی، نیما محمدنژادخیاوی، مهدی احمدی سابق، و ندا جهانی، “بررسی خاصیت آنتی باکتریال مخلوط اسانس گیاهان دارویی پنیرک (Malva Sylvestris) و مریم گلی (Salvia Officinalis) بر روی باکتری های شایع عفونت دهانی و مقایسه آن با دهانشویه کلرهگزیدین،” مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، vol. 45، no. 3 ، pp. 217–229، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/958898/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button