مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

217
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

444
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر چهار هفته مکمل دهی روغن ماهی بر خستگی محیطی و بازیافت حین فعالیت وامانده ساز در مردان جوان سالم

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 20

چکیده

 هدف التهاب یکی از پاسخ هایی است که پس از فعالیت های ورزشی مشاهده شده است. تاثیر التهاب بر خستگی مزمن بیماران روشن است, اما نقش آنان در خستگی ناشی از ورزش و بازیافت مشخص نشده است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر 4 هفته مکمل دهی روغن ماهی بر خستگی محیطی و بازیافت آن پس از فعالیت وامانده ساز در مردان جوان سالم طراحی شد. روش ها بدین منظور 20 مرد سالم 20-30 ساله به صورت نمونه در دسترس در دو گروه تجربی (روغن ماهی) و کنترل (روغن ذرت) قرار گرفتند و به مدت 4 هفته روزانه 6 گرم مکمل دریافت کردند. پیش و پس از دوره مکمل دهی, خستگی محیطی و انقباض ارادی بیشینه عضله ساقی قدامی قبل, بلافاصله بعد و پس از 20 دقیقه بازیافت در پاسخ به آزمون وامانده ساز بروس تعدیل شده با مدت زمان یکسان اندازه گیری شد. خستگی محیطی با استفاده از روش M-wave و سنجش قدرت انقباض ارادی بیشینه عضله ساقی قدامی اندازه گیری شد. نتایج نتایج آزمون تحلیل دوطرفه واریانس حاکی از تفاوت معنادار در تغییرات قدرت انقباض ارادی بیشینه عضله ساقی قدامی دو گروه پس از تمرین و پس از 20 دقیقه بازیافت پس از 4 هفته مکمل دهی, است (046/0P=). این در حالی است که تفاوت معناداری در مقادیر موج ام و تغییرات آن پس از فعالیت مشاهده نشد (05/0>P). همچنین تفاوت معناداری در میزان درک فشار پس از فعالیت بین دو گروه مشاهده شد (05/0˂ P). نتیجه گیری نتایج نشان داد مصرف روغن ماهی به عنوان کاهنده التهاب, موجب کاهش خستگی و بهبود بازیافت پس از فعالیت وامانده ساز می شود, اما در خستگی محیطی, این اتفاق در انتشار عصبی-عضلانی نبوده است, بنابراین سازوکار عضلانی یا مرکزی مسیول این بهبود است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ذکری کندلجی، رویا، ساری صراف، وحید، و نورشاهی، مریم. (1400). تاثیر چهار هفته مکمل دهی روغن ماهی بر خستگی محیطی و بازیافت حین فعالیت وامانده ساز در مردان جوان سالم. فیزیولوژی ورزش و فعالیت بدنی، 14(2 )، 11-20. SID. https://sid.ir/paper/959659/fa

    Vancouver: کپی

    ذکری کندلجی رویا، ساری صراف وحید، نورشاهی مریم. تاثیر چهار هفته مکمل دهی روغن ماهی بر خستگی محیطی و بازیافت حین فعالیت وامانده ساز در مردان جوان سالم. فیزیولوژی ورزش و فعالیت بدنی[Internet]. 1400؛14(2 ):11-20. Available from: https://sid.ir/paper/959659/fa

    IEEE: کپی

    رویا ذکری کندلجی، وحید ساری صراف، و مریم نورشاهی، “تاثیر چهار هفته مکمل دهی روغن ماهی بر خستگی محیطی و بازیافت حین فعالیت وامانده ساز در مردان جوان سالم،” فیزیولوژی ورزش و فعالیت بدنی، vol. 14، no. 2 ، pp. 11–20، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/959659/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button