مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

282
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

554
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استخراج پلی ساکارید فوکوییدان از جلبک قهوه ای دریایی گونه Nizimuddinia Zanardini به کمک مایکروویو و ارزیابی ویژگی های شیمیایی و آنتی اکسیدانی آن

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 74

چکیده

 سابقه و هدف: در دهه گذشته پلی ساکاریدهای سولفاته غنی از فوکوز (فوکوییدان) به علت فعالیت های بیولوژیکی متنوع خود, از جمله فعالیت ضد انعقادی, ضد ویروس, ضد تومور, ضد التهاب, ضد چربی خون, آنتی اکسیدان, اثرات محافظتی بر معده و پتانسیل درمانی در جراحی بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. در این پژوهش از مایکروویو به عنوان یک انرژی سبز و یک فناوری بسیار کارآمد و موثر در زمینه استخراج ترکیبات زیست فعال برای استخراج پلی ساکارید فوکوییدان از جلبک بومی سواحل جنوبی کشور (Nizimuddinia Zanardini) استفاده گردید و اثر مایکروویو بر ترکیب شیمیایی و قدرت آنتی اکسیدانی فوکوییدان مورد ارزیابی قرار گرفت. مواد و روش ها: پلی ساکارید فوکوییدان تحت شرایط بهینه شده از نظر توان مایکروویو, مدت زمان استخراج و درجه حرارت فرآیند استخراج گردید. سپس ویژگی های آن شامل راندمان استخراج, درصد فوکوز, درصد سولفات, درصد اورونیک اسید و توانایی مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH مورد بررسی قرار گرفت. همچنین از طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز در دمای اتاق در طول موج 400 بر سانتی متر تا 4000 بر سانتی متر برای بررسی گروه های عاملی استفاده گردید. یافته ها: نتایج نشان داد که تیمار مایکروویو در بهبود راندمان استخراج فوکوییدان موثر واقع شده است. راندمان استخراج فوکوییدان تحت مایکروویو 71/3 % و به روش معمول 35/2 % بدست آمد. همچنین محتوای فوکوز به عنوان قند اصلی تشکیل دهنده ساختار فوکوییدان تحت مایکروویو (17/33 %) نسبت به روش معمول (5/29 %) افزایش معنی دار داشت که نشان دهنده تخریب حرارتی کمتر ساختار پلی ساکارید تحت مایکروویو است. همچنین مایکروویو به دلیل ایجاد پلی ساکارید با زنجیره کوتاه تر موجب بهبود قدرت آنتی اکسیدانی گردید. نتیجه گیری: پلی ساکارید سولفاته فوکوییدان بوسیله فرآیند استخراج تحت مایکروویو در مدت زمان بسیار کوتاه تر نسبت به روش معمول استخراج با راندمان بالاتر و تخریب حرارتی کم تر استخراج گردید. علاوه بر این مدت زمان کوتاه تر موجب گردید میزان مصرف حلال کاهش پیدا کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ترابی دستگردوئی، پیام، همدمی، ناصر، و کرامت، جواد. (1400). استخراج پلی ساکارید فوکوییدان از جلبک قهوه ای دریایی گونه Nizimuddinia Zanardini به کمک مایکروویو و ارزیابی ویژگی های شیمیایی و آنتی اکسیدانی آن. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 16(1 )، 61-74. SID. https://sid.ir/paper/961210/fa

    Vancouver: کپی

    ترابی دستگردوئی پیام، همدمی ناصر، کرامت جواد. استخراج پلی ساکارید فوکوییدان از جلبک قهوه ای دریایی گونه Nizimuddinia Zanardini به کمک مایکروویو و ارزیابی ویژگی های شیمیایی و آنتی اکسیدانی آن. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛16(1 ):61-74. Available from: https://sid.ir/paper/961210/fa

    IEEE: کپی

    پیام ترابی دستگردوئی، ناصر همدمی، و جواد کرامت، “استخراج پلی ساکارید فوکوییدان از جلبک قهوه ای دریایی گونه Nizimuddinia Zanardini به کمک مایکروویو و ارزیابی ویژگی های شیمیایی و آنتی اکسیدانی آن،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 1 ، pp. 61–74، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/961210/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button