مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

157
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

504
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تشخیص ژنومی کوکسیلا بورنتی در نمونه های شیر خام گاو، گوسفند و بز به روش واکنش زنجیره ای پلیمراز با استفاده از دو نوع پرایمر در استان مازندران: یک مطالعه مقدماتی

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 106

چکیده

 سابقه و هدف: این مطالعه با هدف بررسی میزان شیوع کوکسیلا بورنتی در نمونه های شیر گاو, گوسفند و بز به روش واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) در استان مازندران صورت پذیرفت. مواد و روش ها: از بهار 1397 تا زمستان 1397 در مجموع تعداد 200 نمونه شیر خام گاو, گوسفند و بز به طور تصادفی از استان مازندران جمع آوری شد که با استفاده از روش PCR با استفاده از دو نوع پرایمر مختلف از نظر کوکسیلا بورنتی مورد آزمایش قرار گرفتند. یافته ها: در این مطالعه, هدف بررسی میزان شیوع کوکسیلا بورنتی به روش واکنش زنجیره ای پلیمراز با مقایسه دو نوع پرایمر انجام شد. با استفاده از پرایمر Trans, مجموع تعداد 19 نمونه به ترتیب 17نمونه (52/17درصد) شیرگوسفند و 2 نمونه (70/2 درصد) شیر گاو از نظر آلودگی به کوکسیلا بورنتی مثبت بودند و هیچ یک از نمونه های شیر بز مثبت تشخیص داده نشد. همچنین با استفاده از پرایمر OMP هیچ یک از نمونه ها مثبت تشخیص داده نشد و نتایج نشان داد که پرایمر Trans از توان بیشتری برای تشخیص کوکسیلا بورنتی برخوردار است. میزان شیوع باکتری کوکسیلا بورنتی در فصول پاییز و زمستان از سایر فصول بیشتر بود (05/0P<). بیشترین فراوانی نمونه های مثبت مربوط به شهرستان جویبار با تعداد 8 (67/66 درصد) نمونه و کمترین فراوانی مربوط به شهرستان محمود آباد با تعداد 1 (11/11درصد) نمونه بود. تعداد نمونه های مثبت با پرایمر Trans در واحد سنتی 16 (60/8 درصد) نمونه و در واحد نیمه صنعتی 2 (20درصد) نمونه بود. این درحالی است که در واحدهای صنعتی هیچ نمونه مثبتی یافت نشد. هم چنین تعداد نمونه های مثبت با پرایمر Trans از شیر مخزن, 12 (90/12 درصد) و تعداد 7 (55/6 درصد) نمونه مثبت, به صورت تکی از هر دام بوده است. نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که روش Trans-PCR از توان بیشتری برای تشخیص آلودگی به کوکسیلا بورنتی برخوردار است. شیوع کوکسیلا بورنتی در فصول مختلف متفاوت است به طوری که شیوع باکتری کوکسیلا بورنتی در فصول پاییز و زمستان از سایر فصول بیشتر مشاهده شد. جهت کنترل و پیشگیری, انجام مطالعات بیشتر در مورد اپیدمیولوژی و اثرات ناشی از حضور کوکسیلا بورنتی در شیر خام و شیوع تب کیو ضروری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاظمینی، حمیدرضا، اثنی عشری، الهام، و خوشبخت، راحم. (1400). تشخیص ژنومی کوکسیلا بورنتی در نمونه های شیر خام گاو, گوسفند و بز به روش واکنش زنجیره ای پلیمراز با استفاده از دو نوع پرایمر در استان مازندران: یک مطالعه مقدماتی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 16(3 )، 97-106. SID. https://sid.ir/paper/961755/fa

    Vancouver: کپی

    کاظمینی حمیدرضا، اثنی عشری الهام، خوشبخت راحم. تشخیص ژنومی کوکسیلا بورنتی در نمونه های شیر خام گاو, گوسفند و بز به روش واکنش زنجیره ای پلیمراز با استفاده از دو نوع پرایمر در استان مازندران: یک مطالعه مقدماتی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛16(3 ):97-106. Available from: https://sid.ir/paper/961755/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا کاظمینی، الهام اثنی عشری، و راحم خوشبخت، “تشخیص ژنومی کوکسیلا بورنتی در نمونه های شیر خام گاو, گوسفند و بز به روش واکنش زنجیره ای پلیمراز با استفاده از دو نوع پرایمر در استان مازندران: یک مطالعه مقدماتی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 16، no. 3 ، pp. 97–106، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/961755/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button