مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

191
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

531
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اعتبار سنجی روش و اندازه گیری کافئین موجود در نوشیدنی های بازار ایران به وسیله کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا

صفحات

 صفحه شروع 425 | صفحه پایان 431

چکیده

 سابقه و هدف: نوشیدنی های انرژی زا و حاوی کافئین از جمله نوشیدنی های رایج توسط ورزشکاران و عموم مردم هستند که فوایدی نظیر فراهم کردن سریع انرژی, کاهش خستگی و ایجاد هوشیاری دارند, اما می توانند منجر به عوارض جدی در افراد بیمار, به ویژه مبتلایان به بیماری های روانی, قلبی و عروقی, سرطان و کلیوی شوند. هدف این مطالعه معتبرسازی روش آنالیز کمی و تعیین سطح کافئین نوشیدنی های موجود در سطح شهر تهران با استفاده از دستگاه HPLC (کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا) بود. روش بررسی: در این مطالعه, ابتدا معتبرسازی روش HPLC با استفاده از استاندارد نمونه انجام گرفت. سپس میزان کافئین موجود در 10 نمونه از نوشیدنی ها بررسی شد. یافته ها: منحنی کالیبراسیون برای استاندارد کافئین در محدوده ppm200-2 خطی و ضریب همبستگی آن 997/0 بود. با بررسی انجام شده حدود تعیین مقدار ( (LOQ  g/mL65/44 و حدود شناسایی (LOD) g/mL 39/13محاسبه شد. پس از اعتبارسنجی روش, 10 نمونه نوشیدنی جمع آوری شده از سطح شهر تهران از نظر میزان کافئین مورد آزمایش قرار گرفت که میزان کافئین این نمونه ها کمتر از حد استاندارد بود. نتیجه گیری: این روش در اندازه گیری کافئین نوشیدنی ها از دقت و کارایی لازم برخوردار است و مقایسه نتایج حاصل با استانداردهای بین المللی نشان می دهد که میزان کافئین این نوشیدنی ها پایین تر از حد استاندارد است. با توجه به افزایش مصرف این نوشیدنی ها در کشور, اندازه گیری میزان کافئین در مقاطع زمانی مختلف امری ضروری محسوب می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریفی دارانی، حمیده، زیارتی، پریسا، طاهرخانی، محبوبه، و موسوی، سیده زهرا. (1399). اعتبار سنجی روش و اندازه گیری کافئین موجود در نوشیدنی های بازار ایران به وسیله کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا. علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، 30(4 )، 425-431. SID. https://sid.ir/paper/962927/fa

    Vancouver: کپی

    شریفی دارانی حمیده، زیارتی پریسا، طاهرخانی محبوبه، موسوی سیده زهرا. اعتبار سنجی روش و اندازه گیری کافئین موجود در نوشیدنی های بازار ایران به وسیله کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا. علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی[Internet]. 1399؛30(4 ):425-431. Available from: https://sid.ir/paper/962927/fa

    IEEE: کپی

    حمیده شریفی دارانی، پریسا زیارتی، محبوبه طاهرخانی، و سیده زهرا موسوی، “اعتبار سنجی روش و اندازه گیری کافئین موجود در نوشیدنی های بازار ایران به وسیله کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا،” علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، vol. 30، no. 4 ، pp. 425–431، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/962927/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button