Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

135
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

414
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

میزان آلودگی به Toxoplasma Gondii در ماکیان خانگی و پرورش صنعتی در شهر اصفهان در سال 1399

صفحات

 صفحه شروع 625 | صفحه پایان 630

چکیده

 مقدمه: تک یاخته ی Toxoplasma gondii, انگلی بیماری زا و زیونوز است. میزبان اصلی آن, گربه و میزبان واسط آن مهره داران خون گرم می باشند. این تک یاخته, می تواند باعث علایم شدید در انسان شود, اما در ماکیان, به طور معمول بدون علامت است. شیوع Toxoplasma در ماکیان به علت نحوه ی تغذیه, شاخص مهمی از میزان پراکندگی اووسیت ها در محیط است. همچنین, مصرف گوشت ماکیان به صورت خام یا نیم پز, می تواند منجر به ایجاد عفونت در انسان و سایر حیوانات شود. بنابراین, در این تحقیق, آلودگی ماکیان اصفهان به انگل Toxoplasma gondii, مورد بررسی قرار گرفت. روش ها: از سه گروه ماکیان پرورش خانگی, گوشتی و تخم گذار صنعتی, هر کدام 60 نمونه ی خون لخته جمع آوری شد. بر روی نمونه ی سرم جدا شده, آزمایش سرولوژی (Microscopic agglutination test یا MAT) انجام شد. آنتی بادی های اختصاصی Toxoplasma gondii با استفاده از این آزمایش سنجش شد. سپس, نتایج به دست آمده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: با انجام آزمون سرولوژی MAT, در پرورش خانگی یا بومی تعداد 20 نمونه, در گوشتی صنعتی 15 نمونه, و در تخم گذار صنعتی 30 نمونه مثبت گردید. بنابراین, فراوانی نسبی در پرورش خانگی 3/33 درصد, در گوشتی صنعتی 0/25 درصد و در تخم گذار صنعتی 0/50 درصد به دست آمد که با انجام آزمون 2χ و محاسبه ی 050/0 > P بین سه گروه از نظر سرولوژی تفاوت معنی داری وجود داشت. نتیجه گیری: درصد قابل توجهی از ماکیان خانگی و صنعتی به Toxoplasma gondii آلوده بودند. بنابراین, لازم است اقدامات پیش گیرانه ای برای تهیه ی غذاهای بی خطر برای حیوانات مهره دار و انسان انجام شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سامی، مهناز، یوسفی دارانی، حسین، یوسفی، حسینعلی، کلانتری، رضا، و پسته چیان، نادر. (1400). میزان آلودگی به Toxoplasma Gondii در ماکیان خانگی و پرورش صنعتی در شهر اصفهان در سال 1399. مجله دانشکده پزشکی اصفهان، 39(638 )، 625-630. SID. https://sid.ir/paper/963183/fa

    Vancouver: کپی

    سامی مهناز، یوسفی دارانی حسین، یوسفی حسینعلی، کلانتری رضا، پسته چیان نادر. میزان آلودگی به Toxoplasma Gondii در ماکیان خانگی و پرورش صنعتی در شهر اصفهان در سال 1399. مجله دانشکده پزشکی اصفهان[Internet]. 1400؛39(638 ):625-630. Available from: https://sid.ir/paper/963183/fa

    IEEE: کپی

    مهناز سامی، حسین یوسفی دارانی، حسینعلی یوسفی، رضا کلانتری، و نادر پسته چیان، “میزان آلودگی به Toxoplasma Gondii در ماکیان خانگی و پرورش صنعتی در شهر اصفهان در سال 1399،” مجله دانشکده پزشکی اصفهان، vol. 39، no. 638 ، pp. 625–630، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/963183/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا