مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

648
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

88
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات ضد سرطانی و ایمونومدولاتوری شیره انجیر

صفحات

 صفحه شروع 3288 | صفحه پایان 3299

چکیده

 مقدمه: تاکنون مطالعات محدودی در زمینه اثرات ضدسرطانی و ایمونومدولاتوری شیره میوه انجیر انجام شده است. هدف از مطالعه تجربی حاضر بررسی تاثیر شیره انجیر بر سلول های سرطانی و بر تکثیر لنفوسیت ها و تولید سیتوکاین از آن ها می باشد. روش بررسی: در این مطالعه تجربی پس از تهیه عصاره متانولی از شیره انجیر, تاثیر آن بر رده های سرطانی مختلف شامل Fen (سرطان مثانه), K562 (لوسمی میلوییدی), Hela (سرطان سرویکس), Jurkat (لوسمی لنفوییدی) و Raji (لنفوم) به روش کالری متری MTT بررسی شد. برای بررسی تاثیر عصاره بر تکثیر لنفوسیت ها و زنده مانی آن ها از روش های سنجش تکثیر سلولی BrdU و فلوسیتومتری استفاده گردید. تولید سیتوکاین ها با روش الیزا اندازه گیری شد. نتایج به دست آمده با استفاده از نرم افزارversion 16 SPSS و آزمون های آماری استیودنت تی تست و آنالیز واریانس یک طرفه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: عصاره شیره انجیر بیشترین تاثیر مهاری را بر رشد سلول های K562 µ g/ml)234=IC50(و کمترین تاثیر را بر سلول های Hela (IC50>1000µ g/ml) نشان داد (0/05>p). در بررسی ویژگی ایمونومدولاتوری عصاره بر لنفوسیت ها, با افزایش غلظت عصاره کاهش تکثیر لنفوسیتی مشاهده شد. به طوری که میزان ایندکس پرولیفراسیون از 2/06± 1/0 در غلظت 0/1 به 0/2± 0/13 در غلظت 800 میکروگرم در میلی لیتر عصاره رسید)0/001>p). در آزمایش فلوسیتومتری اثر کشندگی معناداردر غلظت 400 میکروگرم در میلی لیتر و بیشتر ازآن دیده شد. عصاره شیره انجیر در غلظت های 100 و 200 میکروگرم در میلی لیتر قادر به مهار و کاهش معنادار ترشح اینترفرون گاما و اینترلوکین 4 بود. نتیجه گیری: شیره انجیر دارای اثرات سیتوتوکسیک بر سلول های سرطانی به خصوص رده لوسمیک K562 بود که تاییدکننده اثرات ضدسرطانی آن است و هم چنین در غلظت های کمتر توانست تکثیر لنفوسیت ها و تولید سیتوکاین را کاهش دهد که مفید بودن احتمالی آنرا در مهار سیستم ایمنی در بیماری های مرتبط نشان می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اعظمی، حمیده، ملک حسینی، سعید، مجاهدتقی، مریم، زارعی نژاد، محمدرسول، و امیرغفران، زهرا. (1399). بررسی اثرات ضد سرطانی و ایمونومدولاتوری شیره انجیر. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 28(12 )، 3288-3299. SID. https://sid.ir/paper/963224/fa

    Vancouver: کپی

    اعظمی حمیده، ملک حسینی سعید، مجاهدتقی مریم، زارعی نژاد محمدرسول، امیرغفران زهرا. بررسی اثرات ضد سرطانی و ایمونومدولاتوری شیره انجیر. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1399؛28(12 ):3288-3299. Available from: https://sid.ir/paper/963224/fa

    IEEE: کپی

    حمیده اعظمی، سعید ملک حسینی، مریم مجاهدتقی، محمدرسول زارعی نژاد، و زهرا امیرغفران، “بررسی اثرات ضد سرطانی و ایمونومدولاتوری شیره انجیر،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 28، no. 12 ، pp. 3288–3299، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/963224/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button