مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

147
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

87
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقادیر سرب در نمونه های وارداتی چای سیاه و سبز Camellia sinensis L) ( و تعیین عامل زمان دم کردن نمونه ها در کاهش سمیت

صفحات

 صفحه شروع 173 | صفحه پایان 183

چکیده

 سابقه و هدف: امروزه چای بعد از آب آشامیدنی, سالم ترین و پرمصرف ترین نوشابه در سطح جهان به شمار می آید. ترکیبات مفید در چای مانند فلوراید, کافئین و مواد معدنی ضروری و از طرفی دیگر فلزات سنگین و سمی اثرات نامطلوب بر روی انسان دارند. هدف از این مطالعه, سنجش میزان سرب در نمونه های چای سبز و سیاه وارداتی و بررسی عامل زمان دم کردن در آزاد شدن سرب بود. روش بررسی: در این تحقیق فلز سنگین سرب در 450 نمونه از چای سبز و سیاه وارداتی و دم کرده نوشیدنی هر دو چای در سه زمان 5, 10 و 15 دقیقه مورد بررسی و آنالیز داده ها با نرم افزار 22. SPSS و آزمون ANOVA انجام شد. آماده سازی نمونه ها, توسط نیتریک اسید غلیظ و هیدروکلریدریک اسید غلیظ به روش هضم مرطوب انجام شد و میزان سرب با دستگاه اسپکترفوتومتری جذب اتمی کوره گرافیتی آنالیز گردید. یافته ها: نتایج حاصل نشان داد که در دم کرده نمونه های چای سیاه و سبز خشک, مقدار سرب کمتر از حد مجاز نمونه چای خشک (1ppm) و همچنین مقدارش در دم کرده چای در دقیقه 15 بالاتر از دقیقه 10 و آن نیز بالاتر از دقیقه5 شد. نتیجه­ گیری: مقدار سرب در دم کرده انواع چای پایین تر از نمونه های خشک بود. بهترین زمان برای دم کردن چای مدت زمان 5دقیقه است که میزان سرب در کمترین مقدار خواهد بود و ویژگی های ارگانولپتیک از لحاظ عطر و طعم بهترین شرایط را دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احسانی، نیلوفر، زیارتی، پریسا، و سلامی، مریم. (1400). بررسی مقادیر سرب در نمونه های وارداتی چای سیاه و سبز Camellia sinensis L) ( و تعیین عامل زمان دم کردن نمونه ها در کاهش سمیت. علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، 31(2 )، 173-183. SID. https://sid.ir/paper/963261/fa

    Vancouver: کپی

    احسانی نیلوفر، زیارتی پریسا، سلامی مریم. بررسی مقادیر سرب در نمونه های وارداتی چای سیاه و سبز Camellia sinensis L) ( و تعیین عامل زمان دم کردن نمونه ها در کاهش سمیت. علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی[Internet]. 1400؛31(2 ):173-183. Available from: https://sid.ir/paper/963261/fa

    IEEE: کپی

    نیلوفر احسانی، پریسا زیارتی، و مریم سلامی، “بررسی مقادیر سرب در نمونه های وارداتی چای سیاه و سبز Camellia sinensis L) ( و تعیین عامل زمان دم کردن نمونه ها در کاهش سمیت،” علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، vol. 31، no. 2 ، pp. 173–183، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/963261/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button