مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,618
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

687
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی جذب رطوبت و تغییرات خواص فیزیکی ارقام برنج در فرآیند خیساندن

صفحات

 صفحه شروع 163 | صفحه پایان 175

چکیده

 در این تحقیق رفتار جذب آب سه رقم برنج فجر, شفق و ندا در 6 دمای مختلف (25, 30, 40, 50, 60 و 70 درجه سانتی گراد) با در نظر گرفتن تغییرات وزن در طول زمان بررسی شد. خصوصیات فیزیکی (ابعاد, میانگین قطر هندسی و ضریب کرویت), دانسیته توده ای, دانسیته دانه ای و میزان تخلخل ارقام مختلف برنج نیز به صورت تابعی از درجه حرارت در محدوده دمای 70-25 درجه سانتی گراد تعیین گردید. نتایج این تحقیق نشان داد درجه حرارت عامل مهمی در فرآیند خیساندن برنج می باشد به گونه ای که هرچه درجه حرارت خیساندن بیشتر باشد زمان فرآیند کوتاه تر می شود. دماهای بالاتر منجر به نرم شدن و انبساط دانه می گردد. سرعت جذب آب در مراحل اولیه شدید بوده و به تدریج کندتر شده و در نهایت به سمت رطوبت تعادلی یا اشباع پیش می رود. خصوصیات فیزیکی دانه های برنج (طول, عرض, ارتفاع, حجم و ضریب کرویت) تابع فرآیند خیساندن می باشند و دمای خیساندن تاثیر قابل توجهی بر آنها دارند. علاوه بر این روابط ریاضی بین خصوصیات فیزیکی و درجه حرارت فرآیند خیساندن برای ارقام مختلف برنج به دست آمد. دانسیته توده ای, دانسیته دانه ای و میزان تخلخل ارقام مختلف برنج با تغییر دمای خیساندن به صورت غیرخطی تغییر کرد. دانسیته توده ای ارقام مختلف برنج در دمای 40 درجه سانتی گراد به حداقل و در دمای 70 درجه سانتی گراد به حداکثر می رسد. دانسیته توده ای ارقام فجر, ندا و شفق به ترتیب در محدوده 4/768-9/732, 9/777-4/720 و 788-6/705 کیلوگرم بر مترمکعب تغییر کرد. دانسیته دانه ای ارقام مختلف برنج در دمای خیساندن 40 درجه سانتی گراد به حداکثر و در 70 درجه سانتی گراد به حداقل می رسد. دانسیته دانه ای ارقام فجر, ندا و شفق به ترتیب در محدوده 1/1245-1/1230, 4/1362-1/1285 و 5/1389-7/1229 کیلوگرم بر مترمکعب تغییر کرد. تغییرات تخلخل در ارقام مختلف برنج تقریبا روند مشابهی دارد و پس از افزایش در دمای 40 درجه سانتی گراد, روند نزولی طی کرده و در دمای 70 درجه سانتی گراد به حداقل می رسد. میزان تخلخل ارقام فجر, ندا و شفق به ترتیب در محدوده 1/56-3/43, 6/51-7/42 و 0/44-4/41 درصد تغییر کرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاشانی نژاد، مهدی، چابرا، دانیال، و رفیعی، شاهین. (1387). بررسی جذب رطوبت و تغییرات خواص فیزیکی ارقام برنج در فرآیند خیساندن. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 15(2)، 163-175. SID. https://sid.ir/paper/9642/fa

    Vancouver: کپی

    کاشانی نژاد مهدی، چابرا دانیال، رفیعی شاهین. بررسی جذب رطوبت و تغییرات خواص فیزیکی ارقام برنج در فرآیند خیساندن. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1387؛15(2):163-175. Available from: https://sid.ir/paper/9642/fa

    IEEE: کپی

    مهدی کاشانی نژاد، دانیال چابرا، و شاهین رفیعی، “بررسی جذب رطوبت و تغییرات خواص فیزیکی ارقام برنج در فرآیند خیساندن،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 15، no. 2، pp. 163–175، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9642/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button