مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

857
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

646
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین برخی از خواص فیزیکی ارقام برنج های اصلاح شده ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 40 | صفحه پایان 49

چکیده

 در این تحقیق مطالعه تجربی ضریب اصطکاک داخلی و درصد تخلخل چهار رقم از ارقام برنج های پرمحصول ایرانی به نام های نعمت, ندا, پژوهش و پردیس در چهار سطح رطوبتی 8, 11, 15 و 20 درصد مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است. نتایج بدست آمده نشان می دهد که ضریب اصطکاک داخلی برنج های ارقام ذکر شده با افزایش رطوبت از 8 تا رطوبت تعادل 1±11 درصد کاهش و پس از آن افزایش می یابد. مقدار زاویه اصطکاک داخلی در رطوبت تعادلی 1±11 درصد برای هر یک از ارقام نعمت, ندا, پژوهش و پردیس به ترتیب 39.30, 37.50, 33.95 و 34.38 درجه تعیین شد. با توجه به نتایج بدست آمده, مشاهده گردید که مشخصات بیوفیزیکی ظاهری ارقام نظیر طول دانه, قطر دانه, زبری نسبی سطح خارجی دانه, ریشک انتهایی دانه و موارد دیگر بر رابطه بین تنش برشی و تنش نرمال موثر است. همچنین میزان تخلخل رابطه مستقیم با نوع رقم و رطوبت دانه دارد. درصد تخلخل این 4 رقم در رطوبت تعادلی به ترتیب 70.8 برای نعمت, 63.9 برای ندا و 62.7 و 66.5 برای ارقام پژوهش و پردیس به دست آمد. با توجه به نتایج به نظر می رسد تفاوت های ظاهری ارقام می تواند بر رابطه بین تنش برشی و تنش نرمال موثر باشد اما نوع واریته تاثیر محسوسی در تنش برشی اولیه ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    اشتواد، رحمت اله، و کلانتری، داوود. (1392). تعیین برخی از خواص فیزیکی ارقام برنج های اصلاح شده ایرانی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 9(1)، 40-49. SID. https://sid.ir/paper/143702/fa

    Vancouver: کپی

    اشتواد رحمت اله، کلانتری داوود. تعیین برخی از خواص فیزیکی ارقام برنج های اصلاح شده ایرانی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛9(1):40-49. Available from: https://sid.ir/paper/143702/fa

    IEEE: کپی

    رحمت اله اشتواد، و داوود کلانتری، “تعیین برخی از خواص فیزیکی ارقام برنج های اصلاح شده ایرانی،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 1، pp. 40–49، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143702/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button