مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

133
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

137
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر نانوفیتوزوم سماق بر اختلالات شناختی و استرس اکسیداتیو القاشده با والپروئیک اسید در مدل اتیسمی موش صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 112

چکیده

 زمینه: اختلالات طیف اتیسم گستره وسیعی از اختلالات عصبی پیشرفته را نشان می دهد که با علایم گسترده ای شامل نقص تعامل اجتماعی, ارتباطات و نقص های شناختی مشخص می شوند. اگرچه میوه سماق حاوی ترکیباتی با خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی است, به دلیل پایین بودن دسترسی زیستی و فراهمی زیستی کارایی آن محدود است. هدف: هدف از این پژوهش بررسی اثر حفاظت نورونی سماق و نانوفیتوزوم سماق بر اختلال حافظه و شاخص های استرس اکسیداتیو در ناحیه هیپوکامپ مغز موش های مدل اتیسمی است. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی, موش های ماده باردار به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند. در گروه آزمایش اسید والپروییک (VPA) با دز 500 میلی گرم در کیلوگرم در روز 5/12 حاملگی به صورت درون صفاقی تزریق شد. نوزادان نر هر دو گروه 21 روز بعد از تولد تقسیم بندی شدند. حیوانات سالم به دو گروه کنترل سالین و کنترل نانوفیتوزم سماق تقسیم شدند که به ترتیب سالین و نانوفیتوزوم عصاره سماق (SNP) را با دز 40 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت چهار هفته به صورت گاواژ دریافت کردند. همچنین نوزادان گروه آزمایش نیز به سه گروه آزمایش, آزمایش تیمارشده با عصاره سماق (SE) و آزمایش تیمارشده با نانوفیتوزوم عصاره سماق تقسیم شدند که به ترتیب سالین, عصاره سماق و نانوفیتوزوم سماق را با دز 40 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت چهار هفته به صورت خوراکی دریافت کردند. برای ارزیابی حافظه, آزمون شناسایی شی ء جدید 49 روز پس از تولد انجام شد. در پایان سطح آنتی اکسیدان تام (TAC) و فعالیت آنزیم های گلوتاتیون پراکسیداز (GPx), گلوتاتیون ردوکتاز (GRx) و کاتالاز (CAT) در ناحیه هیپوکامپ اندازه گیری شد. یافته ها: بر اساس نتایج ما, اسید والپروییک به طور قابل توجهی (P>0/001) سبب کاهش شاخص تبعیض در آزمون تشخیص شی جدید, فعالیت آنزیم های GPx, GRx و CAT و سطح TAC در هیپوکامپ شد. تیمار با نانوفیتوزوم سماق به طور معنی داری (P<0/001) باعث بهبود اختلال رفتاری و افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان (GPx, GRx و CAT) و سطح آنتی اکسیدان TAC شد. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که نانوفیتوزوم سماق در مقایسه با عصاره میوه سماق به دلیل افزایش فراهمی زیستی باعث بهبود موثرتر نقص حافظه و استرس اکسیداتیو در موش های مدل اتیسمی می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حاجی زاده مقدم، اکبر، عباسعلی پور، هانیه، رنجبر، مجتبی، و خانجانی جلودار، صدیقه. (1399). اثر نانوفیتوزوم سماق بر اختلالات شناختی و استرس اکسیداتیو القاشده با والپروئیک اسید در مدل اتیسمی موش صحرایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، 29(116 )، 105-112. SID. https://sid.ir/paper/967601/fa

    Vancouver: کپی

    حاجی زاده مقدم اکبر، عباسعلی پور هانیه، رنجبر مجتبی، خانجانی جلودار صدیقه. اثر نانوفیتوزوم سماق بر اختلالات شناختی و استرس اکسیداتیو القاشده با والپروئیک اسید در مدل اتیسمی موش صحرایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان[Internet]. 1399؛29(116 ):105-112. Available from: https://sid.ir/paper/967601/fa

    IEEE: کپی

    اکبر حاجی زاده مقدم، هانیه عباسعلی پور، مجتبی رنجبر، و صدیقه خانجانی جلودار، “اثر نانوفیتوزوم سماق بر اختلالات شناختی و استرس اکسیداتیو القاشده با والپروئیک اسید در مدل اتیسمی موش صحرایی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، vol. 29، no. 116 ، pp. 105–112، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/967601/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button