مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

988
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

524
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف کلسیم جیره غذایی بر میزان یون های کل بدن و آب محیط پرورش در بچه ماهیان پرورشی قزل آلای رنگین کمان

صفحات

 صفحه شروع 54 | صفحه پایان 63

چکیده

 در این پژوهش, در قالب یک طرح کاملا تصادفی, تاثیر درصدهای مختلف کلسیم معدنی در جیره غذایی, بر میزان یون های کل بدن و آب محیط پرورش بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان مورد مطالعه قرار گرفت. جیره ای با مقدار کلسیم 0.95 درصد به عنوان جیره پایه ساخته شد و با اضافه کردن کربنات کلسیم (CaCO3) به آن, سایر جیره ها با درصدهای کلسیم (1.21 درصد, 1.41 درصد و 1.61 درصد) به دست آمد. در شروع آزمایش, تعداد 25 قطعه بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان به هر واحد آزمایش (میانگین وزن اولیه 0.044±12.18) وارد و مدت هشت هفته با غذاهای تیمار تغذیه شدند. غذادهی, دو نوبت در روز در ساعات 9 صبح و 5 بعد از ظهر تا حد سیری کامل انجام شد. داده های به دست آمده نشان داد تغییرات مقدار کلسیم معدنی در جیره غذایی تاثیر معنی داری بر تغییرات میانگین عناصر کلسیم, فسفر, پتاسیم, منیزیم, روی, مس و آهن در محتوای کل بدن دارد (p<0.05). در مورد عنصر منگنز اختلاف معنی داری در محتوای کل بدن در تیمارهای مختلف مشاهده نشد. تغییرات عناصر کلسیم, منیزیم, پتاسیم, سدیم و کلر در آب محیط پرورش نیز متفاوت بود به طوری که مقدار کلسیم, سدیم و کلر در آب نسبت به شروع آزمایش کاهش و مقدار پتاسیم افزایش معنی داری یافت (p<0.05). اما تغییرات منیزیم در آب از ابتدا تا انتهای آزمایش معنی دار نبود. نتایج به دست آمده در این آزمایش نشان داد که تغییر مقدار کلسیم در جیره غذایی قزل آلای رنگین کمان بر میزان یون های کل بدن ماهی و نیز بر غلظت عناصر موجود در آب محیط پرورش تاثیرگذار بوده و می تواند در مقدار جذب این عناصر تاثیر مثبت و یا منفی داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کلانتریان، سیدحامد، رفیعی، غلامرضا، فرهنگی، مهرداد، و مجازی امیری، باقر. (1392). تاثیر سطوح مختلف کلسیم جیره غذایی بر میزان یون های کل بدن و آب محیط پرورش در بچه ماهیان پرورشی قزل آلای رنگین کمان. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 9(1 (مسلسل 38))، 54-63. SID. https://sid.ir/paper/97085/fa

    Vancouver: کپی

    کلانتریان سیدحامد، رفیعی غلامرضا، فرهنگی مهرداد، مجازی امیری باقر. تاثیر سطوح مختلف کلسیم جیره غذایی بر میزان یون های کل بدن و آب محیط پرورش در بچه ماهیان پرورشی قزل آلای رنگین کمان. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1392؛9(1 (مسلسل 38)):54-63. Available from: https://sid.ir/paper/97085/fa

    IEEE: کپی

    سیدحامد کلانتریان، غلامرضا رفیعی، مهرداد فرهنگی، و باقر مجازی امیری، “تاثیر سطوح مختلف کلسیم جیره غذایی بر میزان یون های کل بدن و آب محیط پرورش در بچه ماهیان پرورشی قزل آلای رنگین کمان،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 9، no. 1 (مسلسل 38)، pp. 54–63، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97085/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button