مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

985
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر برخی محرک های ایمنی شیمیایی و گیاهی در ماهی اسکار Astronotus ocellatus

صفحات

 صفحه شروع 58 | صفحه پایان 68

چکیده

 در این مطالعه اثر تجویز خوراکی دو محرک ایمنی ارگوسان و لوامیزول با سه عصاره گیاهی سرخارگل, آویشن و کندر بر رشد, افزایش مقاومت در برابر عفونت باکتریایی و فاکتورهای خونی در ماهی اسکار مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور 270 قطعه ماهی اسکار با وزن متوسط 6.7±0.54 گرم به 6 گروه در سه تکرار (18 تیمار) شامل ارگوسان, لوامیزول, عصاره سرخارگل, عصاره آویشن, عصاره کندر و گروه کنترل به صورت تصادفی تقسیم گردیدند. مواد مورد بررسی با نسبت %0.5 به صورت همگن با خوراک ماهی مخلوط و ماهی ها به مدت 6 هفته با خوراک تهیه شده تغذیه گردیدند. متوسط وزن اولیه, میزان خوراک مصرفی و تعداد تلفات طول دوره در تیمارها ثبت گردید. بعد از پایان دوره ضمن اندازه گیری وزن نهایی, از 5 ماهی در هر تیمار خون گیری به عمل آمد. برای انجام عملیات مواجهه, باکتری زنده آئروموناس هیدروفیلا به میزان دو برابر LD50 به صورت تزریق داخل صفاقی به ماهیان باقیمانده هر تیمار تجویز گردید و تعداد تلفات در طول یک هفته ثبت شد. نتایج نشان داد که درصد تلفات طول دوره در تیمارها تقریبا مشابه بوده و تفاوت معنی داری بین تلفات تیمارها مشاهده نشد (P>0.05). ارگوسان, عصاره سرخارگل و لوامیزول به ترتیب بیشترین تاثیر را در تحریک رشد ماهی اسکار داشته اند (P<0.05), ولی عصاره آویشن و کندر فاقد تاثیر در اندیس های رشد این ماهی بودند (P>0.05). تلفات بعد از چالش نیز در این تیمارها کمتر بوده و تفاوت معنی داری نسبت به بقیه تیمارها داشت (P<0.05). برخی فاکتورهای خونی نیز بین گروه ها تفاوت های مشخصی را نشان داد, به طوری که تعداد گلبول های سفید, میزان هماتوکریت, هموگلوبین و نیز غلظت هموگلوبین گلبولی (MCHC) در تیمار سرخارگل و ارگوسان نسبت به گروه شاهد افزایش یافت (P<0.05), در صورتی که تعداد گلبول های قرمز, حجم متوسط گلبولی (MCV) و میزان هموگلوبین گلبولی (MCH) تحت تاثیر هیچکدام از مواد مورد آزمایش قرار نگرفت (P>0.05). به طور کلی می توان نتیجه گرفت که ارگوسان, عصاره سرخارگل و لوامیزول باعث تحریک رشد و افزایش مقاومت ماهی اسکار در برابر عفونت باکتریایی شده است ولی عصاره های آویشن و کندر تاثیری در موارد فوق نداشت, لذا عصاره سرخارگل به عنوان یک محرک رشد در ماهی اسکار قابل استفاده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    علیشاهی، مجتبی، مصباح، مهرزاد، نامجویان، فروغ، سبزواری زاده، مصطفی، و راضی جلالی، محمد. (1391). مقایسه اثر برخی محرک های ایمنی شیمیایی و گیاهی در ماهی اسکار Astronotus ocellatus. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 8(2 (مسلسل 34))، 58-68. SID. https://sid.ir/paper/97371/fa

    Vancouver: کپی

    علیشاهی مجتبی، مصباح مهرزاد، نامجویان فروغ، سبزواری زاده مصطفی، راضی جلالی محمد. مقایسه اثر برخی محرک های ایمنی شیمیایی و گیاهی در ماهی اسکار Astronotus ocellatus. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1391؛8(2 (مسلسل 34)):58-68. Available from: https://sid.ir/paper/97371/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی علیشاهی، مهرزاد مصباح، فروغ نامجویان، مصطفی سبزواری زاده، و محمد راضی جلالی، “مقایسه اثر برخی محرک های ایمنی شیمیایی و گیاهی در ماهی اسکار Astronotus ocellatus،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 8، no. 2 (مسلسل 34)، pp. 58–68، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97371/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا