مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,473
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثرات ضد باکتریایی برخی عصاره های گیاهی علیه استرپتوکوکوس اینیایی، یرسینیا راکری و آئروموناس هیدروفیلا

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 30

چکیده

 در این تحقیق اثرات ضد باکتریایی عصاره های هیدروالکلی 9 گیاه دارویی (آویشن, آلوئه ورا, اکیناسه پورپورآ, سیاه دانه, اسکوتلاریا, خارمریم, کلپوره, زیتون و پوست انار), بر سه باکتری بیماری زای مهم ماهی (آئروموناس هیدروفیلا, یرسینیا راکری و استرپتوکوکوس اینیایی) مورد بررسی قرار گرفت همه این عصاره ها دارای اثرات ضد باکتریایی بر برخی باکتری های بیماری زای انسان و حیوانات خونگرم بودند برای تعیین قدرت ضد باکتریایی عصاره ها از روش های استاندارد میکرو دایلوشن (رقیق سازی در محیط مایع), حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) و حداقل غلظت مهار رشد (MIC) استفاده گردید. سپس غلظت MIC هر عصاره با روش ایجاد گوده در محیط مولر-هینتون آگار مورد استفاده قرار گرفته و قطر هاله مهار رشد هر باکتری مقایسه گردید نتایج مشخص نمود که در بین عصاره های استفاده شده عصاره آویشن, پوست انار با میزان MIC برابر 0.125 میلی گرم در میلی لیتر بیشترین خاصیت ضد باکتریایی را روی باکتری های مورد بررسی داشته اند, عصاره سیاه دانه, اسکوتلاریا و زیتون میزان  MICو MBC کمتر از 2 میلی گرم در میلی لیتر در مورد سه باکتری مورد بررسی داشته, ولی بقیه عصاره ها تاثیر ضد باکتریایی چندایی در برابر این باکتری های بیماری زای ماهی نشان ندادند قطر هاله عدم رشد باکتری های مورد بررسی در اطراف گوده های حاوی هر عصاره نیز این نتایج را تایید نمود بطور کلی می توان نتیجه گرفت که اولا حساسیت سه باکتری بیماری زای مورد مطالعه به نه عصاره گیاهی این تحقیق بسیار متفاوت می باشد و ثانیا با توجه به اثر مناسب عصاره آویشن و پوست انار روی این سه عامل بیماری زای ماهی, لازم است امکان استفاده از آنها در درمان و پیشگیری از بیماری های باکتریایی ماهی ارزیابی گردد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

علیشاهی، مجتبی، قربان پورنجف آبادی، مسعود، نجف زاده ورزی، حسین، و پشم فروش، مرضیه. (1389). مطالعه اثرات ضد باکتریایی برخی عصاره های گیاهی علیه استرپتوکوکوس اینیایی, یرسینیا راکری و آئروموناس هیدروفیلا. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 6(2 (مسلسل 27))، 21-30. SID. https://sid.ir/paper/97393/fa

Vancouver: کپی

علیشاهی مجتبی، قربان پورنجف آبادی مسعود، نجف زاده ورزی حسین، پشم فروش مرضیه. مطالعه اثرات ضد باکتریایی برخی عصاره های گیاهی علیه استرپتوکوکوس اینیایی, یرسینیا راکری و آئروموناس هیدروفیلا. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1389؛6(2 (مسلسل 27)):21-30. Available from: https://sid.ir/paper/97393/fa

IEEE: کپی

مجتبی علیشاهی، مسعود قربان پورنجف آبادی، حسین نجف زاده ورزی، و مرضیه پشم فروش، “مطالعه اثرات ضد باکتریایی برخی عصاره های گیاهی علیه استرپتوکوکوس اینیایی, یرسینیا راکری و آئروموناس هیدروفیلا،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 6، no. 2 (مسلسل 27)، pp. 21–30، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97393/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button