مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,289
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

773
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات ضد باکتریایی اسانس های گیاهی بر برخی باکتری های پاتوژن ماهی در محیط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها برای درمان بیماری های باکتریایی در آبزی پروری سبب بروز مقاومت دارویی در سویه های باکتریایی شده و کارایی داروها را کاهش داده به علاوه سبب تجمع آنتی بیوتیک ها در بدن ماهی و مصرف کنندگان ماهی شده است. لذا جایگزین کردن مواد کم ضررتر از جمله فرآورده های گیاهی ضروری به نظر می رسد. در این مطالعه اثرات ضد باکتریایی اسانس های گیاهی میخک هندی, زیره سبز, رزماری و نعناع بر باکتری های آئروموناس هیدروفیلا, یرسینیا روکری و استرپتوکوکوس اینیایی مورد مطالعه قرار گرفته است. برای تعیین حداقل غلظت بازدارندگی اسانس ها از روش استاندارد میکرودایلوشن استفاده شد و حداقل غلظت باکتری کشی اسانس ها بر اساس مقادیر حداقل غلظت بازدارندگی آنها به دست آمد. نتایج نشان داد که اسانس میخک هندی در مقایسه با اسانس های دیگر قوی تر و دارای قدرت مهار کنندگی بالاتری بوده و میزان حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت باکتری کشی بر هر سه باکتری به ترتیب 3.21 mg/ml, 1.56 به دست آمد. اسانس رزماری دارای قدرت کمتری در مقایسه با اسانس های دیگر بوده و میزان حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت باکتری کشی بر هر سه باکتری مورد مطالعه به ترتیب 12.5mg/ml, 6.25 بدست آمد. باکتری گرم مثبت استرپتوکوکوس اینیایی در مقایسه با باکتری های گرم منفی آئروموناس هیدروفیلا و یرسینیا روکری حساسیت بیشتری نسبت به اسانس های مورد مطالعه داشت. بیشترین مقاومت را باکتری آئروموناس هیدروفیلا به اسانس نعناع نشان داد. بر اساس نتایج این مطالعه استفاده از اسانس میخک هندی برای کنترل بیماری های باکتریایی ایجاد شده با سویه های مورد بررسی پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سنچولی، نرجس. (1395). بررسی اثرات ضد باکتریایی اسانس های گیاهی بر برخی باکتری های پاتوژن ماهی در محیط آزمایشگاهی. میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)، 12(1 (پیاپی 32) )، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/152092/fa

    Vancouver: کپی

    سنچولی نرجس. بررسی اثرات ضد باکتریایی اسانس های گیاهی بر برخی باکتری های پاتوژن ماهی در محیط آزمایشگاهی. میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)[Internet]. 1395؛12(1 (پیاپی 32) ):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/152092/fa

    IEEE: کپی

    نرجس سنچولی، “بررسی اثرات ضد باکتریایی اسانس های گیاهی بر برخی باکتری های پاتوژن ماهی در محیط آزمایشگاهی،” میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)، vol. 12، no. 1 (پیاپی 32) ، pp. 1–10، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/152092/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button