مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,087
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

586
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر جایگزینی نشاسته جو با تفاله چغندر و افزودن دانه برشته کانولا بر هیستومورفومتری شکمبه، نگاری و فراسنجه های تخمیر شکمبه ای بره های تغذیه شده با جیره های پرکنسانتره

صفحات

 صفحه شروع 5 | صفحه پایان 18

چکیده

 به منظور بررسی اثرات جایگزینی بخشی از نشاسته ی جو با تفاله ی چغندر قند, با و یا بدون دانه ی برشته ی کانولا بر خصوصیات هیستومورفومتری شکمبه, نگاری و فراسنجه های تخمیری, 24 رأس بره ی نر نژاد عربی در قالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×2 به مدت 84 روز مورد استفاده قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند: نشاسته ی جو, نشاسته ی جو همراه با دانه ی برشته ی کانولا, تفاله ی چغندر قند و تفاله ی چغندر قند با دانه ی برشته ی کانولا. جیره های مورد استفاده حاوی 90 درصد کنسانتره و 10 درصد علوفه بودند. جایگزینی بخشی از نشاسته ی جو با تفاله ی چغندر قند موجب افزایش معنی دار ارتفاع و ضخامت پرزها, ضخامت بافت پوششی, طبقه ی عضلانی و کل دیواره ی شکمبه شد. افزودن دانه ی برشته ی کانولا به جیره ها افزایش معنی دار فراسنجه های ارتفاع پرز و ضخامت بافت پوششی را موجب گردید. هم چنین اثر متقابل جیره ها در ارتباط با ارتفاع پرز و ضخامت بافت پوششی معنی دار بود. جایگزینی بخشی از نشاسته ی جو با تفاله ی چغندر قند موجب افزایش معنی دار ارتفاع, ضخامت و تعداد چین ها, ضخامت بافت پوششی, طبقه ی عضلانی و ضخامت کل دیواره نگاری شده بود. افزودن دانه ی برشته ی کانولا به جیره های حاوی نشاسته و تفاله ی چغندر قند افزایش معنی دار شاخص های تعداد چین, ضخامت بافت پوششی و دیواره ی عضلانی نگاری را به دنبال داشت. در جیره های حاوی نشاسته ی جو در مقایسه با جیره های دارای تفاله ی چغندر قند, کاهش معنی دار pH مایع شکمبه مشاهده گردید. افزودن دانه ی برشته ی کانولا افزایش معنی دار pH مایع شکمبه را در پی داشت. جایگزینی بخشی از نشاسته ی جو با تفاله ی چغندر قند افزایش غلظت استات و کاهش غلظت پروپیونات, بوتیرات و ایزوبوتیرات را موجب گردید. روند مشابهی با افزودن دانه ی برشته ی کانولا به جیره ها برای فراسنجه های غلظت استات, پروپیونات و بوتیرات مشاهده گردید. به طور کلی نتایج نشان داد, جایگزینی بخشی از نشاسته ی جو با تفاله ی چغندر قند و نیز افزودن چربی از منبع دانه ی برشته ی کانولا به این جیر ه ها موجب بهبود ساختار بافتی شکمبه- نگاری می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسدالهی، صادق، عرفانی مجد، نعیم، ساری، محسن، چاجی، مرتضی، و ممویی، مرتضی. (1394). بررسی اثر جایگزینی نشاسته جو با تفاله چغندر و افزودن دانه برشته کانولا بر هیستومورفومتری شکمبه, نگاری و فراسنجه های تخمیر شکمبه ای بره های تغذیه شده با جیره های پرکنسانتره. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 11(2)، 5-18. SID. https://sid.ir/paper/97453/fa

    Vancouver: کپی

    اسدالهی صادق، عرفانی مجد نعیم، ساری محسن، چاجی مرتضی، ممویی مرتضی. بررسی اثر جایگزینی نشاسته جو با تفاله چغندر و افزودن دانه برشته کانولا بر هیستومورفومتری شکمبه, نگاری و فراسنجه های تخمیر شکمبه ای بره های تغذیه شده با جیره های پرکنسانتره. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1394؛11(2):5-18. Available from: https://sid.ir/paper/97453/fa

    IEEE: کپی

    صادق اسدالهی، نعیم عرفانی مجد، محسن ساری، مرتضی چاجی، و مرتضی ممویی، “بررسی اثر جایگزینی نشاسته جو با تفاله چغندر و افزودن دانه برشته کانولا بر هیستومورفومتری شکمبه, نگاری و فراسنجه های تخمیر شکمبه ای بره های تغذیه شده با جیره های پرکنسانتره،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 11، no. 2، pp. 5–18، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97453/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button