مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

554
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

563
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تابش دهی گاما بر ماندگاری و ویژگی های کیفی میوه ی زرشک تازه

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 86

چکیده

تابش دهی گاما به علت بازدارندگی رشد میکروبی در میوه های تازه, می تواند ایمنی و ماندگاری آن ها را افزایش دهد. در این پژوهش میوه ی زرشک تازه تحت تأثیر تابش گاما در دزهای 0. 5 تا kGy2 قرار گرفت و برخی از ویژگی های فیزیکوشیمیایی, میکروبی و حسی آن در طی 40 روز نگه داری ارزیابی شد. در طی نگه داری, روند کاهشی اسیدیته و افزایشی pH و محتوای مواد جامد محلول در اثر تابش دهی مشاهده شد. از نظر اُفت وزن, تفاوت معنی داری بین شاهد و تیمارها مشاهده نشد. بلافاصله پس از تابش دهی, محتوای ترکیبات فنولی و آنتوسیانین کل با افزایش دز تابش دهی کاهش یافت و این روند کاهشی در طی نگه داری نیز مشاهده شد. تابش دهی, شاخص های رنگ میوه ی زرشک را تحت تأثیر قرار نداد, اما در طی نگه داری به صورت معنی داری کاهش یافتند. تابش دهی به ویژه در دزهای بالاتر از kGy 1. 5 سبب بازدارندگی رشد میکروبی در طی دوره ی نگه داری شد. براساس نظر ارزیاب ها, نمونه های تابش دهی شده در دزهای بالاتر از kGy 1. 25 در انتهای دوره ی نگه داری قابل مصرف بودند. به طور کلی, با توجه به تأثیر تابش بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی, میکروبی و حسی, دامنه ی دز 1. 25 تا kGy 2 برای افزایش ماندگاری میوه ی زرشک می تواند استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اخوان، حمیدرضا، برنجی اردستانی، سمیرا، و فاضل، محمد. (1396). اثر تابش دهی گاما بر ماندگاری و ویژگی های کیفی میوه ی زرشک تازه. مجله علوم و فنون هسته ای، 38(81 )، 73-86. SID. https://sid.ir/paper/97852/fa

    Vancouver: کپی

    اخوان حمیدرضا، برنجی اردستانی سمیرا، فاضل محمد. اثر تابش دهی گاما بر ماندگاری و ویژگی های کیفی میوه ی زرشک تازه. مجله علوم و فنون هسته ای[Internet]. 1396؛38(81 ):73-86. Available from: https://sid.ir/paper/97852/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا اخوان، سمیرا برنجی اردستانی، و محمد فاضل، “اثر تابش دهی گاما بر ماندگاری و ویژگی های کیفی میوه ی زرشک تازه،” مجله علوم و فنون هسته ای، vol. 38، no. 81 ، pp. 73–86، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97852/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button