مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,734
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

991
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی وضعیت دریافت ریزمغذی ها (ویتامین ها و املاح) در رژیم غذایی دانشجویان

صفحات

 صفحه شروع 191 | صفحه پایان 196

چکیده

 سابقه و هدف: در دو دهه اخیر مطالعات علوم پزشکی تاکید بیشتر بر اثرات روش تغذیه افراد بر بروز یا پیشگیری از بیماریها و اختلالات سلامتی داشته است. مطالعه حاضر با بخشی از تحقیق جامع ارزیابی وضعیت تغذیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران می باشد. مطالعه با هدف ارزیابی میزان دریافت ریزمغذی شامل ویتامین ها و املاح در رژیم غذایی جمعیت جوان یعنی دانشجویان دانشکده های مختلف دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایرانی صورت گرفت.روش بررسی: در قالب یک مطالعه مقطعی با انتخاب 1000 دانشجو با روش نمونه گیری خوشه ای و سیستماتیک تصادفی این مطالعه انجام گرفت. با تقسیم به نسبت حجم نمونه از دانشکده های پزشکی, پیراپزشکی, پرستاری و مامایی, بهداشت, مدیریت و اطلاع رسانی و توانبخشی با استفاده از روش استاندارد 24 ساعت یاد آمد خوراک (24- hours Dietary recall)گردآوری اطلاعات صورت گرفت. آنالیز اطلاعات با استفاده از نرم افزار تخصصی تغذیه DFP انجام و میزان دریافت ویتامین ها و املاح با مقادیر توصیه شده RDA مقایسه و کفایت یا کمبود مشخص گردید.یافته ها: نتایج نشان داد میزان دریافت ویتامین های E, A ,C و اسیدفولیک و نیز پنتوتنیک اسید در مقایسه با مقادیر توصیه شده RDA ناکافی بوده و نیز میانگین مقدار دریافت بین دختران و پسران دانشجو اختلاف آماری معنی دار نشان داد. میانگین میزان دریافت املاح نیز در رژیم غذایی دانشجویان برخی کمبودها را نشان می دهد, بطوریکه میانگین دریافت کلسیم, آهن,  منیزیم و نیز پتاسیم دریافتی رژیم غذایی روزانه در بین دانشجویان کمبود داشت. در کنار کمبود دریافت کلسیم, وضعیت نسبت کلسیم به فسفر 0.2 ± 0.65 بود که سطح مطلوب این نسبت 1 می باشد و عدم تعادل این نسبت خود بر میزان جذب تاثیر دارد و کمبود دریافت کلسیم را تشدید می کند.نتیجه گیری: در مجموع این ارزیابی نشان داد که عدم کفایت ویتامین های A, C, E , اسید فولیک, اسید پنتوتنیک, املاح کلسیم, منیزیم, و آهن (تنها در دختران) در گروه مورد بررسی وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نجم آبادی، شهان دخت، و مولوی نجومی، مرضیه. (1384). بررسی وضعیت دریافت ریزمغذی ها (ویتامین ها و املاح) در رژیم غذایی دانشجویان. علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، 15(4 (پی در پی 42))، 191-196. SID. https://sid.ir/paper/98616/fa

    Vancouver: کپی

    نجم آبادی شهان دخت، مولوی نجومی مرضیه. بررسی وضعیت دریافت ریزمغذی ها (ویتامین ها و املاح) در رژیم غذایی دانشجویان. علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی[Internet]. 1384؛15(4 (پی در پی 42)):191-196. Available from: https://sid.ir/paper/98616/fa

    IEEE: کپی

    شهان دخت نجم آبادی، و مرضیه مولوی نجومی، “بررسی وضعیت دریافت ریزمغذی ها (ویتامین ها و املاح) در رژیم غذایی دانشجویان،” علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، vol. 15، no. 4 (پی در پی 42)، pp. 191–196، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/98616/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button