مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,982
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

998
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی وضعیت بهداشت حرفه ای در واحدهای کوچک صنفی شهر سبزوار

صفحات

 صفحه شروع 113 | صفحه پایان 118

چکیده

 سابقه و هدف: درکشور ما حدود 95% از کل کارگاهها را واحدهای کوچک زیر 10 نفر کارگر تشکیل می دهند که بیش از80% شاغلین را شامل می شوند. در این مجموعه حدود 750 هزار واحد صنفی تولیدی و خدمات فنی تحت پوشش 3500 اتحادیه صنفی در سطح کشور فعالیت دارند. هدف مطالعه حاضر بررسی وضعیت بهداشت حرفه ای این صنوف در شهر سبزوار می باشد.روش بررسی: جهت انجام این مطالعه توصیفی- مقطعی, تعداد 100 واحد صنفی به روش نمونه برداری طبقه ای از بین 20 اتحادیه صنوف تولیدی و خدمات فنی شهر سبزوار در سال 82-1381 انتخاب و با استفاده از ابزار پرسشنامه و مشاهده مستقیم مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: به طور متوسط %34.5 کارگاهها دارای تسهیلات بهداشتی نامناسب بوده و از نظر تماس کارگران با عوامل زیان آور, %27.4 در معرض سروصدای زیاد, %25.9 دارای تماس پوستی با ترکیبات شیمیایی مضر و %82.7 دارای وضعیت نامناسب ارگونومیک در هنگام کار بودند. از لحاظ ایمنی, 35% کارگران در معرض خطر قسمتهای بدون حفاظ دستگاهها قرارداشته و %73.3 از وسایل حفاظت فردی لازم استفاده نمی کردند. همچنین حدود 37% کارگران در خصوص ضرورت حفاظ گذاری دستگاهها فاقد آگاهی لازم بودند, 54% آنها تصور می کردند با گذشت زمان, بدن به عوامل مضر محیط کار عادت می کند و 31% شاغلین بر این باور بودند که بروز حادثه به شانس بستگی دارد. پایین بودن سطح آگاهیهای بهداشتی و ایمنی کارگران با تحصیلات پایین و سن بالا رابطه معنی دار داشت.نتیجه گیری: کارگاههای صنفی در مقایسه با صنایع متوسط و بزرگ از نظر تسهیلات بهداشتی, مخاطرات ایمنی و عوامل زیان آور محیط کار, شرایط نامناسب تری داشته که با توجه به پایین بودن سطح آگاهیهای بهداشتی و ایمنی شاغلین آنها, راهکارهایی نظیر بازنگری و اجرایی نمودن طرح رابطین بهداشتی صنوف, بکارگیری نیروی بهداشت حرفه ای تحت عنوان بهداشت یار صنفی و اجرای برنامه های آموزشی متناسب برای شاغلین صنفی جهت بهبود وضعیت بهداشت حرفه ای این واحدها پیشنهاد می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طاهری نامقی، محمد. (1385). بررسی وضعیت بهداشت حرفه ای در واحدهای کوچک صنفی شهر سبزوار. علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، 16(2 (پی در پی 44))، 113-118. SID. https://sid.ir/paper/98626/fa

    Vancouver: کپی

    طاهری نامقی محمد. بررسی وضعیت بهداشت حرفه ای در واحدهای کوچک صنفی شهر سبزوار. علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی[Internet]. 1385؛16(2 (پی در پی 44)):113-118. Available from: https://sid.ir/paper/98626/fa

    IEEE: کپی

    محمد طاهری نامقی، “بررسی وضعیت بهداشت حرفه ای در واحدهای کوچک صنفی شهر سبزوار،” علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، vol. 16، no. 2 (پی در پی 44)، pp. 113–118، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/98626/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button