Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    28
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1007
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1007

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 21
نویسندگان: 

کیان بخت سعید

نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    28
  • صفحات: 

    1-27
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    3083
  • دانلود: 

    1602
چکیده: 

زعفران، کلاله های خشک شده گل گیاه زعفران است. زعفران اثرات فارماکولوژیک متعددی دارد و یک داروی قوی محسوب می شود. بنابراین پژوهش درباره اعمال بیولوژیک زعفران و مواد موثره آن می تواند کاربردهای بالینی و بهداشتی در انسان داشته باشد. به منظور ارزیابی فارماکولوژی پایه و بالینی زعفران و مواد موثره آن، مقالات انگلیسی در بانک های اطلاعاتی EMBASE، SCOPUS، MEDLINE،SCIENCE DIRECT  و CHEMICAL ABSTRACTS و منابع انگلیسی و فارسی در بانک اطلاعاتیSID ، کتاب های مقالات ارایه شده در کنگره های فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران و کنگره های مربوط به زعفران در ایران با  کلمات کلیدی Crocus sativus و  Anti-tumor, Antidepressant, Opioiddependence, Anticonvulsant, Analgesic, Neuroprotective, Memory, Anti-genotoxic, Anti-oxidant, Antimicrobial, Ocular, Immune system, Gastric ulcer, Respiratory, Lipids, Cardiovascular  و Toxicity و معادل فارسی آنها از سال 1975 تا نوامبر 2008 بازیابی شد. پژوهش ها نشان می دهند که زعفران و مواد موثره آن، اثرات ضدتومور، آنتی اکسیدان، آنتی ژنوتوکسیک، تقویت کننده حافظه و یادگیری، محافظ نورون ها، ضددرد و ضدالتهاب، ضد تشنج، کاهنده علایم محرومیت از اوپیوئید، ضدافسردگی، پایین آورنده فشار خون، کاهنده چربی خون و مقاومت به انسولین، افزایش دهنده اکسیژناسیون بافت ها، گشاد کننده برونش، ضد سرفه، پیشگیری کننده از زخم معده، محرک دستگاه ایمنی، محافظ شبکیه چشم و ضد باکتری دارند. با توجه به نواقص موجود در پژوهش های انجام شده، پیشنهاد می شود که کارآزمایی های بالینی و پژوهش های بیشتر درباره فارماکوکینتیک و سم شناسی زعفران انجام شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 3083

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 1602 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 53
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    28
  • صفحات: 

    28-37
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1605
  • دانلود: 

    1496
چکیده: 

مان ها (شیرابه های قندی) به عنوان یکی از محصولات فرعی مراتع و جنگل ها از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند. تنوع اقلیمی و پوشش غنی فون و فلور در کشور ایران سبب ظهور مان هایی منحصر به فرد با فرمولاسیون خاص و مکانیسم تولید پیچیده شده که از قدیم الایام مورد توجه حکمایی چون ابن سینا قرار داشته و اثرات متنوع و شفابخش آن ها در طب سنتی کاربرد داشته است. مان های مهم ایران عبارتند از: گزانگبین که حاصل فعالیت پسیل گز با نام علمی Cyamophila dicora Login. بر روی نوع گون .Astragalus adscendens Boiss & Hausskn است. ترنجبین حاصل فعالیت حشره ای جوربال Poophilus nebulosus Leth. بر روی گیاه خارشتر با نام علمی Alhagi camelorum Fisch. است. گز شهداد حاصل فعالیت نوعی سن با نام علمی Tuponia subaltera Drop. و حشره ای جوربال متعلق به جنس Euscelis spp. به صورت دانه هایی از روی انشعابات جوان دو گونه گز به نام های Tamarix gallica L. و .T. gemanica L است. گز علفی نیز حاصل فعالیت دو گونه شته به نام های .Thelaxes suberi Del و .Tuberculoides annulatus Hart در روی برگ گونه هایی از بلوط از جمله .Quercus brantii Lindi و .Q.infectoria Oliv است. شکر تیغال، حاصل فعالیت سخت بالپوشانی از جنس Larinus spp. بر روی گونه های چندی از جنس Echinops متعلق به خانواده کاسنی به ویژه گونه های E.robustus Bunge. و E.persicus Stev. است. شیر خشت، بر اثر فعالیت حشره پوست خوار .Scolytus rugolosus Mull به صورت ترشحات شبنم مانند بر پوست درختچه هایی از جنس Cotoneaster متعلق به خانواده گل سرخیان با نام علمی Cotoneaster numularia Fisch. و C.numularioides Pojark. به وجود می آید. بید خشت یا بید انگبین، از انشعابات جوان گونه هایی از جنس بید به نام Salix spp. حاصل از فعالیت شته سیاه بید با نام علمی .Tuberolachnus salignus Gmel به وجود می آید. بهره برداری اصولی و پایدار از این منابع ارزشمند و در مواردی منحصر به مناطق خاص در ایران، مستلزم شناخت علمی گونه های مولد و تعیین مکانیسم تولید آن ها است و مقاله حاضر به عوامل و مکانیسم تولید مان های ایران می پردازد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1605

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 1496 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 11
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    28
  • صفحات: 

    37-46
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    2126
  • دانلود: 

    654
چکیده: 

مقدمه: استفاده سنتی از گیاهان دارویی به همراه داروهای سنتتیک برای درمان دیابت، تحقیقات را به سمت پیدا کردن داروهای مطمئن تر و سالم تر سوق داده است.هدف: هدف از تحقیق حاضر مشاهده اثرات عصاره متانولی تام برگ گیاه زیتون بر انسولین ترشح شده از جزایر لانگرهانس جدا شده از پانکراس رت ناشی از تحریک با گلوکز در دو غلظت پایه و تحریکی است.روش بررسی: بعد از جمع آوری گیاهان، عصاره متانولی آنها با روش پرکولاسیون تهیه و با روش فریز درایینگ به صورت پودر آماده شد. جزایر لانگرهانس طی مراحلی از پانکراس موش راتوس سالم جدا و خالص سازی و در محیط کشت در انکوباتور CO2 نگهداری شدند. میزان انسولین ترشح شده توسط جزایر در حضور گلوکز پایه (2.8mM) و تحریکی (16.7mM) به همراه غلظت های مختلف عصاره گیاه 0.01، 0.05، 0.1، 1mg/ml با استفاده از کیت ELISA اندازه گیری شد.نتایج: مطالعه نشان می دهد که عصاره متانولی برگ زیتون در محیط برون تنی در غلظت 0.05mg/ml باعث افزایش ترشح انسولین از سلول های بتا جزایر لانگرهانس پانکراس در حضور غلظت گلوکز پایه شد که نسبت به گروه هایی که غلظت های 0.01، 0.1 mg/ml عصاره زیتون همراه با غلظت پایه گلوکز را دریافت کرده بودند و نسبت به گروه کنترل غلظت پایه گلوکز به صورت معنی داری افزایش داشت (P<0.05) ولی افزایش ترشح انسولین از سلول های بتا جزایر لانگرهانس پانکراس در حضور غلظت گلوکز تحریکی نسبت به گروه های دیگر معنی دار نبود.نتیجه گیری: بنابراین احتمالا این گیاه می تواند مانند گلوکز ترشح انسولین توسط پانکراس را تقویت کند، گرچه باید مکانیسم های دیگر هم برای تعیین دقیق محل اثر بررسی شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2126

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 654 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 6
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    28
  • صفحات: 

    37-55
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    2179
  • دانلود: 

    610
چکیده: 

مقدمه: گیاه عود یا عود الهندی با نام علمی Aquilaria sinensis (Lour.) Gilg. IV. که در زبان انگلیسی به آن Incense Tree گفته می شود، گیاهی است که به صورت درختی می روید و بومی جنوب شرق آسیا است. این گیاه به تیره Thymelaeaceae تعلق دارد. این گونه گیاهی نخستین بار در هنگ کنگ روییده و چوب آن به شرقی ترین مناطق در چین و یا حتی به سرزمین های دوری همچون عربستان صادر می شده است.هدف: شناسایی ترکیبات شیمیایی موجود در چوب سالم و یا آسیب دیده گیاه منجر به یافتن اطلاعات ارزشمندی در زمینه پروسه های بیوسنتزی در تولید ترکیبات گیاه می شود.روش بررسی: در این مطالعه از عصاره متانولی استفاده شده، که به روش پرکولاسیون از چوب سالم و زخمی نشده گیاه تهیه شده است. به منظور جداسازی و شناسایی ترکیبات استرولی از عصاره متانولی از روش های ستون کروماتوگرافی به روی فاز ثابت سیلیکاژل نرمال و نیز کروماتوگرافی نفوذی در ژل (GPC) استفاده شده است. برای تعیین ساختمان مولکولی ترکیبات جدا شده از تکنیک های -13C-NMR، DEPT، H-H COSY، HMQC، HMBC و H-NMR استفاده شد.نتایج: تعداد چهار ترکیب استرولی جداسازی و خالص شد که ساختمان آن ها بر اساس داده های طیفی حاصل از تکنیک های پیشرفته رزونانس مغناطیسی به ترتیب استیگماست – 4 – ان - 3 و 6- دی اون، استیگماست – 4 – ان – 3 - اون، بتا- سیتواسترول و بتا- دوکوسترول شناسایی شد. این ترکیبات برای نخستین بار از این گیاه گزارش می شود.نتیجه گیری:  عصاره متانولی گیاه عود یا Aquilaria sinensis حاوی ترکیبات استرولی است که اصلی ترین آنها از گروه استیگماستان ها هستند و عبارتند از استیگماست -4- ان-3 و 6- دی اون، استیگماست-4- ان-3- اون، بتا- سیتواسترول و بتا- دوکوسترول (شکل گلیکوزیله بتا- سیتواسترول). این ترکیبات برای نخستین بار از این گیاه گزارش می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2179

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 610 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    28
  • صفحات: 

    57-68
تعامل: 
  • استنادات: 

    3
  • بازدید: 

    3963
  • دانلود: 

    1297
چکیده: 

مقدمه: اخیرا به دلیل فعالیت آنتی رادیکالی شناخته شده ترکیبات گیاهی و مشتقات آن ها، توجه بسیار زیادی به افزودن آن ها به سامانه های غذایی و بیولوژیکی به عنوان آنتی اکسیدان شده است.هدف: هدف از این تحقیق، بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس گیاه آویشن شیرازی و کاربرد آن در روغن سویا به عنوان جایگزین آنتی اکسیدان های سنتزی بود.روش بررسی: در این بررسی، اسانس گیاه با دستگاه GC/MS تجزیه و اجزای شیمیایی عمده ی آن شناسایی شد. فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس در غلظت های مختلف با استفاده از دو روش رادیکال 2 و '2- دی فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH) و بی رنگ شدن بتاکاروتن بررسی و با آنتی اکسیدان سنتزی BHT مقایسه شد. فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس با اندازه گیری اعداد پراکسید (PV) و تیوباربیتوریک اسید (TBA) در روغن سویا (آزمون آون) اندازه گیری شد.نتایج: نتایج نشان داد کارواکرول (08/26 درصد) و تیمول (23/17 درصد) ترکیبات فنلی عمده اسانس هستند. EC50 اسانس آویشن شیرازی 2.22±0.04mg/ml تعیین شده، در حالی که این پارامتر برای 0.58±0.02mg/ml, BHT بود. در روش بی رنگ شدن بتاکاروتن فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس در سطح 45/0 درصد، 72 درصد و برای BHT در سطح 01/0 درصد، 81 درصد تعیین شد. در آزمون آون، اسانس آویشن شیرازی در غلظت 1/0 درصد دارای اثر آنتی اکسیدانی معادل با BHA در غلظت 0.02 درصد در روغن سویا بود.نتیجه گیری: اسانس مورد آزمایش خاصیت آنتی اکسیدانی خوبی از خود نشان داد و پس از آزمایش های تکمیلی دیگر می تواند به  عنوان آنتی اکسیدان طبیعی در برخی مواد غذایی به کار رود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 3963

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 1297 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 3 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 3
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    28
  • صفحات: 

    69-80
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1082
  • دانلود: 

    617
چکیده: 

مقدمه: سردرد از شایع ترین انواع درد در بیماران است. برای تسکین سردرد، متخصصان داروهای مختلف شیمیایی و غیر شیمیایی را به بیماران توصیه کرده اند. استامینوفن یکی از انواع رایج داروهایی است که برای بهبود سردرد استفاده می شود. از سوی دیگر، چای  رایج ترین نوشیدنی در دنیا به شمار می رود. تحقیقات قبلی نشان داده اند که آلکالوییدهای موجود در چای می توانند متابولیسم استامینوفن را کاهش دهند.هدف: این تحقیق به منظور بررسی اثر مصرف چای بر بهبود اثربخشی استامینوفن انجام شده است.روش بررسی: برای انجام این آزمایش، 120 بیمار با شکایت از سردرد که به بیمارستان شهید مطهری شهرستان جهرم مراجعه کرده بودند، انتخاب شدند تا در یک آزمون یک سو کور مورد مطالعه قرار گیرند. 58 بیمار به عنوان گروه آزمایش ابتدا یک لیوان چای  نوشیدند و پس از گذشت 20 دقیقه یک قرص 325 میلی گرم استامینوفن به آن ها داده شد. 62 بیمار نیز در گروه کنترل ابتدا یک لیوان آب گرم به جای چای می نوشیدند و پس از 20 دقیقه به آن ها نیز یک قرص 325 میلی گرمی استامینوفن داده شد. شدت درد در دو زمان به وسیله یک پرسشنامه تعیین شد. اولین زمان اندازه گیری شدت درد 15 دقیقه قبل از دریافت چای یا آب گرم بود و دومین زمان 60 دقیقه بعد از دریافت استامینوفن بود.نتایج: نتایج نشان داد که مصرف چای قبل از دریافت استامینوفن به صورت معنی داری شدت درد را در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل کاهش داد. به علاوه، بین دو گروه تفاوت معنی داری از نظر سن و جنسیت نبود.نتیجه گیری: از این آزمایش ها می توان نتیجه گرفت که نوشیدن چای قبل از مصرف استامینوفن باعث بهبود اثربخشی این دارو می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1082

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 617 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 3
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    28
  • صفحات: 

    74-80
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1025
  • دانلود: 

    635
چکیده: 

مقدمه: باکتری گرم منفی هلیکوباکترپیلوری که اولین بار در سال 1982 میلادی شناسایی شده است، امروزه به عنوان مهم ترین عامل التهاب معده و زخم های گوارشی مطرح است. با افزایش مقاومت باکتری ها به آنتی بیوتیک های موجود، لزوم مطالعه برای یافتن داروهایی با منشای گیاهی ضروری به نظر می رسد.هدف: هدف از مطالعه حاضر، بررسی خواص ضدهلیکوباکترپیلوری عصاره 10 گیاه موجود در ایران بر علیه سوش های بالینی هلیکوباکترپیلوری است.روش بررسی: نمونه های بیوپسی معده از بیماران با مشکلات گوارشی معده و اثنی عشر گرفته و H. pylori از نمونه ها با روش های استاندارد میکروبیولو‍‍ژی جدا شد. از روش دیسک دیفیوژن جهت بررسی حساسیت 12 سوش بالینی هلیکوباکترپیلوری به عصاره متانلی میوه و برگ Melia azedarach وMelia indica ، سرشاخه های هوایی Stachys setifera، Stachys turcomanica، Stachys trinervis،Stachys subaphylla، Stachys byzanthina، Stachys persica،Stachys inflata  و Stachys laxa استفاده شد.نتایج: گیاهان آزمایش شده در غلظت8mg/disc  فعالیت ضدهلیکوباکترپیلوری با قطر هاله عدم رشد در محدوده 38 - 12 میلی متر از خود نشان دادند. سرشاخه های گیاه Stachys setifera، میوه گیاه Melia indica و برگ Melia azedarach اثرات قوی تری بر روی سوش های هلیکوباکترپیلوری از خود نشان دادند.نتیجه گیری: به دنبال افزایش مقاومت به آنتی بیوتیک ها، نیاز به داروهای جدید ضد هلیکوباکترپیلوری بیشتر احساس می شود. استفاده از گیاهان دارویی ممکن است در ریشه کنی چنین مشکلاتی مناسب باشد. براساس نتایج به دست آمده از این مطالعه، تحقیقات بیشتر برای یافتن اثرات گونه های دیگر از گیاهان ایرانی، علیه عفونت های حاصل از هلیکوباکترپیلوری ضروری به نظر می رسد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1025

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 635 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 6
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    28
  • صفحات: 

    81-86
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1042
  • دانلود: 

    736
چکیده: 

مقدمه: مقاومت به داروهای ضدویروسی در چند سال اخیر به طور شایعی مشاهده شده است. از این رو بررسی و ارزیابی ترکیبات دارویی جدید به منظور دستیابی به روش های نوین درمان ضروری به نظر می رسد.هدف: محور اصلی این تحقیق، بررسی اثر عصاره گیاه شیرین بیان بر چرخه تکثیر ویروس هرپس سیمپلکس است.روش بررسی: ابتدا سمیت این عصاره روی سلول های Vero بررسی شد. سپس اثرات ضدویروسی آن در محدوده غلظتی کمتر از آستانه سمیت با روش TCID50 ارزیابی شد. روش Immunoflouroscent assay برای ارزیابی کاهش بیان پروتئین های ویروس استفاده شد.نتایج: با توجه به آزمایش های انجام شده عصاره شیرین بیان، دارای اثر مهارکنندگی روی تکثیر ویروس هرپس است. نتایج نشان می دهد بیشترین اثر ضدویروسی عصاره شیرین بیان در مراحل آغازین چرخه تکثیر ویروس مشاهده می شود.نتیجه گیری: عصاره گیاهی شیرین بیان می تواند کاندید مناسبی جهت بررسی های بیشتر به منظور دستیابی به عوامل نوین ضدویروسی باشد. 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1042

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 736 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 12
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    28
  • صفحات: 

    87-93
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    1289
  • دانلود: 

    634
چکیده: 

مقدمه: جنس Teucrium شامل بیش از 340 گونه در سراسر جهان است که در کشور ایران 12 گونه از این جنس رویش دارد و سه گونه از این تعداد بومی ایران هستند. گونه های مختلف Teucrium در طب سنتی به عنوان گیاه دارویی استفاده می شود. تاکنون بر روی اجزای تشکیل دهنده اسانس گونه Teucrium hyrcanicum مطالعه ای انجام نشده است.هدف: بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس در دو جمعیت گونه مریم نخودی خزری جمع آوری شده از دو رویشگاه.روش بررسی: در این پژوهش اندام های هوایی گونه مریم نخودی خزری از دو رویشگاه جاده خلخال -اسالم و رستم آباد جمع آوری و پس از خشک کردن در سایه، به روش تقطیر با آب اسانس گیری و توسط روش های GC و GC/MS اجزای آن شناسایی شد.نتایج: بازده اسانس برای نمونه ها به ترتیب 25/0 و 2/0 درصد وزنی-وزنی به دست آمد و تعداد 38 و 15 ترکیب نشان دهنده 1/93 درصد و 3/93 درصد کل ترکیب های اسانس شناسایی شدند. در اسانس جمعیت خلخال-اسالم، Hexahydrofarnesyl acetone (12.7 درصد)، Linalool (11.7 درصد)، E - b -Farnesene (10.7 درصد)،ترکیب های عمده بودند و نیز در نمونه جمع آوری شده از منطقه رستم آباد گیلان E - b - Farnesene (60.6 درصد) و  E – a - Farnesene(15.0 درصد) فراوان ترین بودند.نتیجه گیری: تفاوت های کیفی و کمی در ترکیب های اسانس دو جمعیت می تواند ناشی از تفاوت ویژگی های اکولوژیک مناطق رویش مانند دما، رطوبت و ارتفاع از سطح دریا و یا سایر عوامل خاکی و جغرافیایی باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1289

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 634 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 10
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    28
  • صفحات: 

    94-99
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1321
  • دانلود: 

    617
چکیده: 

مقدمه: درد یک نوع از حواس است که در بسیاری از موارد نشانه ای برای شناسایی بیماری‎ها است. درد عمدتا دارای اثر محافظتی است. هر چند مورفین قرن ها به عنوان مهم‎‎ترین عامل ضددرد مورد استفاده قرار داشته است ولی به دلیل خصوصیات اعتیادآور آن و عوارض جانبی بسیار از جمله تنگی نفس، افسردگی، کاهش تحرک دستگاه معدی-روده‎ای، سرخوشی و تغییرات سیستم اندوکرینی و اوتونومیک تمایل کمتری به استفاده از آن دیده می شود. استفاده از گیاهان دارویی در تسکین درد از زمان های قدیم متداول بوده و استفاده از آن ها رو به افزایش است.هدف: در تحقیق حاضر اثر ضد‎دردی اسانس برگ گیاه مریم گلی توسط آزمایش فرمالین در موش کوچک آزمایشگاهی نر بالغ بررسی شد، هم چنین احتمال اثر ضددردی اسانس گیاه از طریق فعال شدن سیستم اوپیوییدرژیک ارزیابی شد.روش بررسی: اسانس گیاه و مورفین در حضور یا عدم حضور نالوکسان (آنتاگونیست گیرنده اوپیوییدی) به صورت درون‎ صفاقی تزریق شدند. گروه کنترل روغن آفتاب گردان را به ‎‎عنوان حلال اسانس گیاه دریافت نمود.نتایج: نتایج تحقیق نشان داد که اسانس برگ گیاه مریم گلی در دوز 3/0 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن همانند مورفین به صورت معنی داری هر دو مرحله درد را کاهش می دهد. اثرات ضددردی اسانس برگ گیاه مریم گلی در دوز 3/0 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن توسط نالوکسان بلوکه می شود و نشان‎دهنده این امر است که اثرات آنالژزیک گیاه مرتبط با فعال شدن گیرنده های اوپیوییدی در سیستم عصبی مرکزی است.نتیجه گیری: داده‎های تحقیق حاضر نشان می دهد که اسانس برگ گیاه مریم گلی دارای اثرات ضد‎دردی وابسته به فعال شدن سیستم اوپیوییدرژیک است، هر چند مطالعات بیشتری برای تعیین اثرات درمانی آن مورد نیاز است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1321

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 617 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 4
نویسندگان: 

امیری حمزه

نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    28
  • صفحات: 

    100-104
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    975
  • دانلود: 

    581
چکیده: 

مقدمه: جنس Teucrium متعلق به تیره نعناع بوده و 13 گونه و چهار زیر گونه در ایران دارد. از طرف دیگر، اسانس ها از متابولیت های ثانویه گیاهی بوده که به طور وسیعی در صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی و به عنوان ترکیباتی با خاصیت ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی استفاده می شوند.هدف: شناسایی مواد تشکیل دهنده اسانس گونه T. orientale subsp. tylori و مقایسه آن با T. orientale subsp. orintale. روش بررسی: گیاه مذکور از 55 کیلومتری شرق خرم آباد واقع در استان لرستان جمع آوری شد. اسانس گیری از آن با روش تقطیر با آب صورت گرفت. شناسایی ترکیبات موجود در اسانس به وسیله کروماتوگراف متصل به طیف سنج جرمی انجام شد.نتایج: 40 ترکیب در اسانس گیاه مورد مطالعه شناسایی شد که مهم ترین ترکیبات آن عبارتند از: لینالول (60/28 درصد)، کاریوفیلن اکسید (62/15 درصد)، 1 و 8 - سینئول (5/4 درصد)، 3- اکتانول (55/9 درصد)، بتا پینن (75/8 درصد)، بتا کاریوفیلن ( 33/7درصد) و جرماکرن دی (60/4 درصد).نتیجه گیری: مقایسه نتایج حاصل از بررسی ما در خصوص آنالیز اسانس گونه T. orientale زیر گونه tylori با نتایج سایر محققین که بر روی زیر گونه orintale صورت گرفته است، نشان می دهد که اغلب ترکیبات شاخص در هر دو زیر گونه، با تفاوت هایی در درصد آن ها، با هم مشترک هستند اما در سایر ترکیبات که درصدهای کمتری از اسانس را تشکیل می دهند با هم تفاوت هایی را نشان می دهند. با توجه به شباهت های موجود در ترکیبات شاخص اسانس زیرگونه های orientale و tylori احتمالا این دو زیرگونه در قالب یک کموتایپ قرار خواهند گرفت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 975

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 581 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 2
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    28
  • صفحات: 

    105-111
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1300
  • دانلود: 

    640
چکیده: 

مقدمه: بیماری های باکتریایی از جمله بیماری های رایج در زندگی انسان ها بوده و از طرف دیگر درمان با آنتی بیوتیک ها مسایل دیگری چون مقاومت دارویی و بروز عوارض جانبی را مطرح می کند. لذا استفاده از داروهای گیاهی جدید با عوارض جانبی کمتر می تواند کمک شایانی در درمان این نوع عفونت ها باشد.هدف: . از آنجایی که استفاده از گندم با نام علمی Triticum sativum در طب سنتی ایران مرسوم است، در این تحقیق بررسی اثر ضدباکتریایی گیاه گندم علیه تعدادی از باکتری های گرم مثبت و منفی بررسی شد.روش بررسی: عصاره گیری از گیاه با حلال های آب، متانول 80 درصد، کلروفرم و اتردوپترول به روش ماسراسیون انجام شد. غلظت های 25، 50، 75 و 100 میلی گرم بر میلی لیتر از عصاره تهیه شد و با استفاده از متد Kirby-Bauer و روش دیسک دیفیوژن اثر ضدمیکروبی آن بر روی باکتری های استافیلوکوک اورئوس، استرپتوکوک پیوژنز، اشریشیاکلی و سودوموناس آئروژینوزا بررسی شد.نتایج: عصاره آبی در هیچ یک از غلظت های مصرفی100 mg/ml) ، 75، 25 ،50) بر هیچ یک از باکتری های مورد آزمایش اثر ضدباکتریایی نشان نداد. عصاره متانولی بر باکتری استرپتوکوک پیوژنز اثر قابل توجهی داشته و بر باکتری استافیلوکوک اورئوس اثر ضعیفی نشان داد. عصاره کلروفرمی بر باکتری های استرپتوکوک پیوژنز و استافیلوکوک اورئوس اثر ضدمیکروبی ضعیفی داشت. اثر عصاره اتردوپترولی بر باکتری استرپتوکوک پیوژنز قابل توجه و بر باکتری های اشریشیاکلی و استافیلوکوک اورئوس ضعیف بوده است. هیچ یک از عصاره های فوق بر سودوموناس ائروژینوزا اثری نداشتند.نتیجه گیری: عصاره آلی گندم دارای اثر ضدباکتریایی بر روی برخی از باکتری های گرم منفی و گرم مثبت می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1300

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 640 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    28
  • صفحات: 

    112-119
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    947
  • دانلود: 

    584
چکیده: 

مقدمه: کوشش های فراوان صنایع دارویی، در جهت دستیابی به داروهای موثر در پیشگیری و درمان اترواسکلروز، از جمله کنترل فاکتورهای لیپیدی که از عوامل موثر در ایجاد پلاک های اترواسکلروز می باشد، هنوز به هیچ نتیجه قطعی نرسیده است و هم چنان تمایل مردم سراسر دنیا به استفاده از داروهای گیاهی رو به افزایش است.هدف: مطالعه حاضر اقدام به بررسی اثر کنگر در تعدیل عوامل خطر بیماری اترواسکلروز در مدل حیوانی نمود.روش بررسی: 20 خرگوش نر بالغ از نژاد نیوزیلندی به طور تصادفی و بر اساس نوع تغذیه، به 4 گروه 5 تایی تقسیم شدند: (1رژیم غذایی معمولی، 2) رژیم غذایی معمولی به همراه کنگر، 3) رژیم غذایی پرکلسترول، 4) رژیم غذایی پرکلسترول به همراه کنگر. خرگوش ها به مدت 60 روز تیمار شدند. در ابتدا و پایان دوره از خرگوش ها خون گیری به عمل آمد و فاکتورهای سرمی آنها بررسی شد.نتایج: نتایج نشان داد که کنگر سبب کاهش سطح کلسترول، تری گلیسیرید،LDL  کلسترول،  VLDLکلسترول، آپولیپوپروتئین B،LDL  اکساید و فاکتور هفت و هم چنین افزایش سطح HDL کلسترول و آپولیپوپروتئین A نسبت به گروه پرکلسترول شد.نتیجه گیری: به طور کلی نتیجه گرفته شد که کنگر با تعدیل لیپیدها و لیپوپروتئین های سرمی و ریسک فاکتورهای جدید به خصوص آپولیپوپروتئین B که یکی از مهم ترین ریسک فاکتورهای ایجاد بیماری های قلبی-عروقی است و کاهش اکسیداسیون LDL کلسترول و عوامل انعقادی باعث جلوگیری از آترواسکلروز می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 947

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 584 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 9
نشریه: 

گیاهان دارویی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    7
  • شماره: 

    28
  • صفحات: 

    120-124
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    936
  • دانلود: 

    560
چکیده: 

مقدمه: کشف(Taxol ®) Paclitaxel  به عنوان یک داروی ضد سرطان قوی از گیاه Taxus brevifolia Nutt.، چندین گروه تحقیقاتی در سراسر جهان را تشویق کرده است تا سایر گونه های Taxus را مورد بررسی قرار دهند تا بتوانند به منظور درمان سرطان های مختلف یا به عنوان مواد اولیه برای تولید ترکیبات نیمه سنتتیک، مشتقات موثرتر Paclitaxel را جداسازی نمایند. در نتیجه، بیش از 400 دی ترپنوئید از نوع تاکسان از گونه های مختلف Taxus جداسازی شده است که بسیاری از آن ها دارای اثرات ضد سرطانی جالب هستند.هدف: هدف از انجام این بررسی جداسازی، خالص سازی و شناسایی ترکیبات تاکسوئیدی موجود در سرشاخه های گیاه سرخدار ایران بود.روش بررسی: سرشاخه های گیاه توسط حلال آلی استخراج شد. بعد از مراحل چربی زدایی، پراکنش، کروماتوگرافی ستونی و کروماتوگرافی لایه نازک، ترکیبات به دست آمده توسطNMR  شناسایی شد.نتایج: جسم taxuspinanane G خالص سازی شده و توسط طیف NMR شناسایی شد.نتیجه گیری: در این تحقیق ترکیب taxuspinanane G از سرشاخه های گیاه Taxus baccata L. جداسازی شد. این اولین گزارش از وجود این ترکیب در گونه مورد بررسی است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 936

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 560 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 4
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button