مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,300
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

640
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره های آلی و آبی دانه های گیاه .Triticum sativum Lam بر روی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 111

چکیده

 مقدمه: بیماری های باکتریایی از جمله بیماری های رایج در زندگی انسان ها بوده و از طرف دیگر درمان با آنتی بیوتیک ها مسایل دیگری چون مقاومت دارویی و بروز عوارض جانبی را مطرح می کند. لذا استفاده از داروهای گیاهی جدید با عوارض جانبی کمتر می تواند کمک شایانی در درمان این نوع عفونت ها باشد.هدف: . از آنجایی که استفاده از گندم با نام علمی Triticum sativum در طب سنتی ایران مرسوم است, در این تحقیق بررسی اثر ضدباکتریایی گیاه گندم علیه تعدادی از باکتری های گرم مثبت و منفی بررسی شد.روش بررسی: عصاره گیری از گیاه با حلال های آب, متانول 80 درصد, کلروفرم و اتردوپترول به روش ماسراسیون انجام شد. غلظت های 25, 50, 75 و 100 میلی گرم بر میلی لیتر از عصاره تهیه شد و با استفاده از متد Kirby-Bauer و روش دیسک دیفیوژن اثر ضدمیکروبی آن بر روی باکتری های استافیلوکوک اورئوس, استرپتوکوک پیوژنز, اشریشیاکلی و سودوموناس آئروژینوزا بررسی شد.نتایج: عصاره آبی در هیچ یک از غلظت های مصرفی100 mg/ml) , 75, 25 ,50) بر هیچ یک از باکتری های مورد آزمایش اثر ضدباکتریایی نشان نداد. عصاره متانولی بر باکتری استرپتوکوک پیوژنز اثر قابل توجهی داشته و بر باکتری استافیلوکوک اورئوس اثر ضعیفی نشان داد. عصاره کلروفرمی بر باکتری های استرپتوکوک پیوژنز و استافیلوکوک اورئوس اثر ضدمیکروبی ضعیفی داشت. اثر عصاره اتردوپترولی بر باکتری استرپتوکوک پیوژنز قابل توجه و بر باکتری های اشریشیاکلی و استافیلوکوک اورئوس ضعیف بوده است. هیچ یک از عصاره های فوق بر سودوموناس ائروژینوزا اثری نداشتند.نتیجه گیری: عصاره آلی گندم دارای اثر ضدباکتریایی بر روی برخی از باکتری های گرم منفی و گرم مثبت می باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

کمیلی زاده، حسین ، حاکمی والا، مژده، کمالی نژاد، محمد، و نشاط آشفته، سمیه. (1387). بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره های آلی و آبی دانه های گیاه .Triticum sativum Lam بر روی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی. گیاهان دارویی، 7(28)، 105-111. SID. https://sid.ir/paper/15413/fa

Vancouver: کپی

کمیلی زاده حسین ، حاکمی والا مژده، کمالی نژاد محمد، نشاط آشفته سمیه. بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره های آلی و آبی دانه های گیاه .Triticum sativum Lam بر روی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی. گیاهان دارویی[Internet]. 1387؛7(28):105-111. Available from: https://sid.ir/paper/15413/fa

IEEE: کپی

حسین کمیلی زاده، مژده حاکمی والا، محمد کمالی نژاد، و سمیه نشاط آشفته، “بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره های آلی و آبی دانه های گیاه .Triticum sativum Lam بر روی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی،” گیاهان دارویی، vol. 7، no. 28، pp. 105–111، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15413/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button