جوجوبا درختچه ای دو پایه است که به طور خودرو در صحرای سونوران در جنوب غربی آمریکا، باهاما در کالیفرنیا و شمال غربی مکزیک می روید. میوه جوجوبا یک کپسول سبز بیضوی بلند است که حاوی یک تا سه عدد بذر است و حدود 50 درصد از وزن دانه ها را روغن (موم) بی رنگ و بی بوی ویژه ای تشکیل می دهد که در سلسله گیاهان منحصر به فرد است و در صنایع مختلفی استفاده می شود. روغن این گیاه عمدتا در آمریکا تولید می شود که با قیمت خوبی به فروش می رسد. ایندکس ویسکوزیته این روغن بالاتر از روغن پترولئوم است بنابراین می توان از آن در دما و فشار زیاد استفاده کرد. پایداری این روغن باعث شده که امروزه علاوه بر صنایع بهداشتی و آرایشی در صنایع الکترونیک نیز استفاده شود. چون روغن جوجوبا حاوی هیچ کلسترول و تری گلیسریدی نیست و با مسیر متابولیکی نرمال شکسته نمی شود از آن می توان به عنوان یک روغن با کالری پایین استفاده کرد. این روغن به عنوان یک ضد کف در صنایع آنتی بیوتیک سازی نیز استفاده می شود. سایر ویژگی های این روغن باعث شده که در صنایع دیگری مثل شمع سازی، ساخت شوینده ها و چرم سازی نیز استفاده گردد. با توجه به قدرت سازش بالای این گیاه به شرایط خشک، مقاومت به کم آبی و شوری خاک و وجود نواحی غیر حاصلخیزی در مناطق خشک و کم آب در سراسر دنیا از جمله در مناطق جنوبی ایران، کشت چنین گونه های گیاهی مقاوم به خشکی و شوری ساده ترین و کم هزینه ترین راه استفاده از این گونه خاک ها و تولید محصولات ارزشمند به شمار می آید.