Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,020
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

666
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب های شیمیایی و خواص ضدمیکروبی اسانس حاصل از گیاه آویشن تالشی (.Thymus trautvetteri Klokov & Desj. – Shost)

صفحات

 صفحه شروع 80 | صفحه پایان 88

چکیده

 مقدمه: جنس تیموس متعلق به خانواده Lamiaceae بوده و تقریبا 350 گونه مختلف از آن در سراسر جهان یافت می شود این جنس در ایران 14 گونه گیاه معطر و چند ساله دارد که از میان آن ها 4 گونه انحصاری ایران هستند.هدف: شناسایی ترکیب های موجود در اسانس آویشن تالشی و بررسی خواص ضدمیکروبی آن بود.روش بررسی: گیاه مورد بررسی از ارتفاعات استان اردبیل در خردادماه سال 85 جمع آوری و در سایه خشک گردید. سپس اسانس آن به روش تقطیر با آب توسط دستگاه کلونجر استخراج و توسط دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به شناساگر جرمی بررسی و اجزای آن شناسایی شد. جهت بررسی خواص ضدمیکروبی از روش دیسک – دیفیوژن, استفاده شد و MIC,MBC  اسانس در مقایسه با آنتی بیوتیک های مختلف تعیین گردید.نتایج: در اسانس مورد بررسی تعداد 49 ترکیب (76/99 درصد) شناسایی شد که در این میان تیمول (43/24 درصد), بورنئول (36/11 درصد), پاراسیمن (09/10 درصد), گاماترپینن (78/7 درصد), آلفاپینن (29/5 درصد) و کارواکرول (07/5 درصد) ترکیب های عمده بودند. نتایج بررسی اثرات ضدباکتریایی اسانس این گیاه روی 7 باکتری نشان داد که حساس ترین باکتری استافیلوکوک اورئوس با MIC برابر 125 ml/gµ است و اثرات مهارکنندگی و بازدارندگی رشد اسانس, روی باکتری های گرم منفی و گرم مثبت بسیار خوب است.نتیجه گیری: شناسایی مواد متشکله اسانس این گونه نشان داد که ترکیب عمده اسانس این گیاه همانند سایر گونه های جنس تیموس, تیمول است و اثرات ضدمیکروبی اسانس این گونه, احتمالا به دلیل وجود تیمول و سایر ترکیب های ترپنوئیدی موجود در اسانس است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

شهنازی، سحر، خلیقی سیگارودی، فرحناز، اجنی، یوسف، یزدانی، داراب، اهوازی، مریم، و تقی زادفرید، رحیم. (1386). بررسی ترکیب های شیمیایی و خواص ضدمیکروبی اسانس حاصل از گیاه آویشن تالشی (.Thymus trautvetteri Klokov & Desj. – Shost). گیاهان دارویی، 6(23)، 80-88. SID. https://sid.ir/paper/15552/fa

Vancouver: کپی

شهنازی سحر، خلیقی سیگارودی فرحناز، اجنی یوسف، یزدانی داراب، اهوازی مریم، تقی زادفرید رحیم. بررسی ترکیب های شیمیایی و خواص ضدمیکروبی اسانس حاصل از گیاه آویشن تالشی (.Thymus trautvetteri Klokov & Desj. – Shost). گیاهان دارویی[Internet]. 1386؛6(23):80-88. Available from: https://sid.ir/paper/15552/fa

IEEE: کپی

سحر شهنازی، فرحناز خلیقی سیگارودی، یوسف اجنی، داراب یزدانی، مریم اهوازی، و رحیم تقی زادفرید، “بررسی ترکیب های شیمیایی و خواص ضدمیکروبی اسانس حاصل از گیاه آویشن تالشی (.Thymus trautvetteri Klokov & Desj. – Shost)،” گیاهان دارویی، vol. 6، no. 23، pp. 80–88، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15552/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا