مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

889
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

574
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین مقدار 7Δ- استرول ها در در دانه روغن کدو

صفحات

 صفحه شروع 72 | صفحه پایان 79

چکیده

 مقدمه: کدو یکی از گیاهان دارویی معروف دنیا با نام علمی Cucurbita pepo از خانواده کوکوربیتاسه است که دانه های آن به عنوان ضدکرم و مدر مصرف سنتی داشته و دارد. از دانه های این گیاه برای درمان علامتی هیپرتروفی خوش خیم پروستات استفاده می شود که اثر آن را مربوط به استروییدهای دانه آن دانسته اند.هدف: این پژوهش به منظور شناسایی و تعیین مقدار استرول های گیاه کاشته شده در ایران و مقایسه آن با نمونه تجاری روغن (از کشور مجارستان) انجام شد.روش بررسی: روغن دانه ها با اسباب سوکسله و با متیلن کلراید استخراج گردید. کپسول نرم روغن کدو با نام تجاری پپونن از کشور مجارستان تهیه شد. عمل مشتق سازی استرول های استاندارد و روغن های گیاهی مذکور با استفاده از هگزا متیل دی سیلازان (HMDS) و تری متیل کلروسیلان (TMCS) انجام شد و نمونه هایی از هر یک به GC/MS تزریق گردید.نتایج و بحث: نتیجه به دست آمده از آنالیز روغن دانه کدوی نمونه مجاری, سه استرول کامپسترول, استیگماسترول و آوانسترول را نشان می دهد. آنالیز کمی این سه ماده در مقایسه با نمونه های استاندارد به ترتیب 82/0, 78/0 و 84/0 میلی گرم استرول در گرم روغن محاسبه شدند. نتایج به دست آمده در مورد روغن تخم کدوی نمونه ایرانی تقریبا مشابه نمونه مجاری بوده و استیگماسترول و کامپسترول در این نمونه مشاهده گردید (به ترتیب 67/0 و 38/0 میلی گرم در گرم روغن), ولی آوانسترول در این نمونه دیده نشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    احمدی اول، پرویز، مجاب، فراز، و نوجوان، سعید. (1386). تعیین مقدار 7Δ- استرول ها در در دانه روغن کدو. گیاهان دارویی، 6(23)، 72-79. SID. https://sid.ir/paper/15557/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی اول پرویز، مجاب فراز، نوجوان سعید. تعیین مقدار 7Δ- استرول ها در در دانه روغن کدو. گیاهان دارویی[Internet]. 1386؛6(23):72-79. Available from: https://sid.ir/paper/15557/fa

    IEEE: کپی

    پرویز احمدی اول، فراز مجاب، و سعید نوجوان، “تعیین مقدار 7Δ- استرول ها در در دانه روغن کدو،” گیاهان دارویی، vol. 6، no. 23، pp. 72–79، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15557/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button